Tirsdag d. 29. oktober 2013 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring
Laksefrikadeller thai style
Slankeopskrift på fiskefrikadeller med både laks og torsk krydret med koriander, chili og limeskal. Hertil en dejlig salat med bl.a. peberfrugt og asparges.

4 portioner
Ingredienser
Laksefrikadeller
400 g laksefilet
200 g torskefilet
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. fuldkornshvedemel
½ dl letmælk
1 dl hakket frisk koriander
2 tsk. revet limeskal
1 tsk. finthakket chili
2 spsk. rapsolie til stegning
Tilbehør
2 spsk. rapsolie
2 hakkede fed hvidløg
1 snittet rødløg
1 snittet rød peberfrugt
200 g snittede grønne asparges
150 g bønnespirer
2 spsk. sød chilisauce
½ dl østerssauce
2 spsk. limesaft
PRØV OGSÅ: Slankeklubbens Tunmousse med lime
Fremgangsmåde
Laksefrikadeller: Skær alt fiskekødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor sammen med saltet.
Blend det, til det er blevet sejt. Blend derpå først ægget i, dernæst melet og til sidst mælken.
Hæld farsen i en skål og rør koriander, limeskal og chili i. Lad herefter farsen stå en halv time i køleskabet. Form farsen til lange pølser og stik et spyd igennem hver af dem, inden de steges i olie i ca. 5 min. på hver side.
Tilbehør: Opvarm olien på en pande og svits hvidløg og rødløg heri, til de begynder at tage farve. Tilsæt peberfrugt, asparges og bønnespirer. Svits det et øjeblik og tilsæt så resten af ingredienserne. Vend det hele sammen.
Anret frikadellespyddene sammen med grønsagerne.
Servér dem evt. med kogte fuldkornsris.
Energi pr. portion
503 kcal / 2102 kJ
Fedt: 27 gram
Kulhydrat: 25 gram
Protein: 36 gram
Kostfibre: 3 gram
Vil du have hjælp til dit vægttab, så meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben.
Sunde kager du gerne må spise
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.