Lørdag d. 16. marts 2013 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring
Squash-klatter med røget laks
Laksen hører til de fede fisk, men du kan roligt spise den, selv om du skal tabe dig. Fedt fiskekød er mindre fedt end det fede kød, og desuden skal du have en vis mængde af det sunde fedt - også mens du taber dig. Endelig indeholder fede fisk store mængder af det vigtige D-vitamin.

4 portioner
Ingredienser til squash-klatter med røget laks
1 stor squash
2 spsk. revet løg
1-2 æg
2 spsk. fuldkornshvedemel
1 spsk. hakket persille
Salt og peber
8 skiver røget laks
Dild og sorte sesamfrø til pynt
LÆS OGSÅ: Karryristet kylling med hvidkål
Sådan tilbereder du squash-klatter med røget laks
Riv squashen og bland den med det revne løg. Rør blandingen sammen med æg, mel, persille, salt og peber.
Smør dejen ud i fire store klatter på en bageplade med bagepapir. Bag klatterne i ovnen ved 190° i ca. 20 min.
Servér dem med røget laks og pyntet med dild og sorte sesamfrø. Spis evt. lidt salat til.
Energi pr. portion
136 kcal / 569 kJ
Fedt: 6 gram
Kulhydrat: 6 gram
Protein: 13 gram
Kostfibre: 1 gram