skaldyr
Spaghetti med tigerrejer, grønt og ostesauce
8. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Denne indbydende og velsmagende pastaret med tigerrejer, grønt og ostesauce kan hurtigt blive en ny hverdagsfavorit.

4 personer
Spaghetti med tigerrejer, grønt og ostesauce:
400 g spaghetti
1 squash
100 g rucola
Ristede pinjekerner
Marinerede tigerrejer:
300 g tigerrejer
4 spsk. olivenolie + til stegning
3 fed hvidløg
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum
Ostesauce:
2 skalotteløg
3 dl madlavningsfløde 18 %
1 grøntsagsbouillonterning
75 g parmesan
Fremgangsmåde:
Marinerede tigerrejer:
- Læg rejerne i en frysepose sammen med olie, presset hvidløg, salt, peber og finthakket basilikum.
- Marinér rejerne i mindst en halv time, og steg dem på en pande i 3-4 minutter, til de er lyserøde.
Ostesauce:
- Steg finthakket skalotteløg i olie et par minutter.
- Hæld fløde og grøntsagsbouillon over. Lad det koge op, så det tykner.
- Rør revet parmesan i.

Læs også
Tigerrejer på spyd med lime-yoghurt
- Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Brug lidt af kogevandet til at justere saucens konsistens.
- Skær squash i lange strimler, f.eks. med en gulerodsskræller.
- Vend squash og rucola med den varme spaghetti og ostesaucen.
- Drys ristede pinjekerner over ved servering.

Læs også