Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • fjerkræ
  • æg
  • Pocheret æg florentine

Pocheret æg florentine

Påske-æg på en ny måde? Prøv denne lækre og elegante ret med pocheret æg på spinatbund

Mail Print

Fredag d. 22. marts 2013 - af Kim Gravenhorst/Foto: Jacob Ljørring

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til Pocheret æg
1 l vand
½ dl eddike
1 spsk. salt
4 æg
200 g helbladet spinat (optøet)
50 g smør
Salt og peber
1 knsp. revet muskatnød
1½ dl cremefraiche 38 %
½ dl pasteuriseret æggeblomme
2 spsk. citronsaft
100 g revet emmentaler

PRØV OGSÅ: Kogte æg med ansjoser og fiskesennep


Pocheret æg - sådan gør du

Kog vandet op med eddike og salt. Skru ned for varmen, så vandet kun simrer. Slå æggene ud i hver sin kop og hæld dem derefter forsigtigt ned i det kogende vand. Lad æggene pochere i 3-4 min. Det er vigtigt, at vandet ikke begynder at boble, men også, at det er over 90°. Tag æggene op med en hulske og læg dem i koldt vand. Når de er afkølede, kan man forsigtigt fjerne den æggehvide, der hænger løst ved. I stedet for at pochere æggene, kan man koge dem blødkogte og pille dem bagefter.

Pres spinaten fri for vand og hak den groft med en kniv. Smelt smørret i en gryde og sautér spinaten i 5 min. Krydr den med salt, peber og muskatnød.

Hæld cremefraiche i en tykbundet gryde og tilsæt æggeblomme og citronsaft. Sæt gryden på varmen og
pisk konstant, imens saucen varmes op. Saucen skal være varm og tyk, men må ikke komme i kog.
Tag saucen af varmen, tilsæt 2⁄3 af osten og pisk jævnligt i gryden, til den er afkølet. Smag saucen til med salt og peber.

Anretning af pocheret æg
Ved anretningen lægges spinaten i bunden af en ildfast tallerken eller skål. Æggene lægges ovenpå, og
saucen hældes over. Drys resten af osten over retten og gratinér æggene under grillen i ovnen, til de er
lysebrune. Servér evt. retten med ristet toast til.


TIP: Pocheret æg er en glimrende måde at inddrage børnene i køkkenet

PRØV OGSÅ: Lammekrone med myntepesto

Relaterede Artikler

Ideer til det store påskebord

Kreativ idé til påske.

Luft under vingerne

Påske er traditioner og familiehygge

Klip et gækkebrev

Læs mere om

  • påske

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe bjørn

Relaterede artikler

Påske: Nougatreder med appelsin

Kreativ påskepynt og påskeklip

Hønsesalat med æble, bacon og svampe

Påskehygge med børnene

Ideer til det store påskebord

Mest læste

  • Omelet med rejer og peberfrugt
  • Tortilla æggekage med peberfrugt og cheddar
  • Frittata med bacon og champignoner
  • Røræg med chili og stegt tomat
  • Æggekage med rejer og champignoner

Seneste nyt

  • Min søn blev kun 12 dage
  • Jeg kan ikke komme
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Jeg følte mig snydt af clairvoyanten
  • Mobning var ved at slå mig ihjel
  • En læser fortæller: I hjertet er jeg mor til tre
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Hjælp
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00