kylling

Kylling med portvinssauce

1. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
lnvitér familie og venner på aftensmad - denne skønne opskrift på kylling med portvinssauce vil bestemt falde i smag.
4 personer
Kylling:
4 kyllingebrystfileter
Olivenolie til stegning
Portvinssauce:
250 g champignoner
2 skalotteløg
50 g smør til stegning
2 dl portvin
2 dl madlavningsfløde 18 %
Salt og peber
Tilbehør:
750 g små kartofler
450 g grønne bønner fra frost
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tilbehør:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad.
  3. Bred bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Vend både kartofler og frosne bønner med olie, salt og peber, og bag det i ovnen ca. 35 minutter, indtil kartoflerne er møre.

Portvinssauce:

  1. Skær champignoner i kvarte, og rist dem sammen med finthakkede skalotteløg i smør ved lav varme i en lille gryde.
  2. Hæld portvin og fløde i.
  3. Kog saucen ind i 15-20 minutter, og smag til med salt og peber.

Kyllingebryst:

  1. Krydr kyllingefileter med salt og peber, og brun dem i olie på en pande.
  2. Læg kødet oven på bønnerne i ovnen, og steg kyllingen med de sidste 10 minutter af bagetiden. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  3. Servér kødet med kartofler, bønner og portvinssauce.

Sponsoreret indhold