Okse
Hakkebøffer med ovnbagt ratatouille
17. september Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Saftige hakkebøffer serveret med en fyldig ovnbagt ratatouille. En smagsoplevelse, der vil fortrylle dine smagsløg.

4 personer
Hakkebøffer:
500 g hakket oksekød
Salt og peber
Smør til stegning
Ratatouille:
1 aubergine
1 squash
2 peberfrugter
2 rødløg
4 tomater
1 dåse kikærter
4 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ potte basilikum

Læs også
Ovnbagt ratatouille
Fremgangsmåde:
Ratatouille:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Skær aubergine, squash, peberfrugter, løg og tomater i mundrette stykker. Læg dem i et ovnfast fad sammen med afdryppede kikærter.
- Rør olivenolie med presset hvidløg, timian, salt og peber. Dryp det over fadet, og bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
- Servér med masser af frisk basilikum på toppen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hakkebøffer:
- Form oksekødet til bøffer, og hak dem på kryds og tværs på begge sider.
- Krydr med salt og peber.
- Brun bøfferne i smør på en pande, og steg dem færdige i 3-5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Læs også
Hakkebøf med spidskål og kartofler