Kage og dessert

Pandekager med bærskum og nougatis

19. juli 2013 af Redaktionen
Man kan sagtens spise pandekager, selv om det ikke regner – men det er altså hyggeligt med en omgang is og pandekager, hvis sommerregnen kommer.

Ingredienser til pandekager med bærskum og nougatis

(Pandekager til 6 personer)

Prøv også: Pandekager med syltetøj

Pandekagedej:

200 g hvedemel
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
4 æg
5 dl økologisk sødmælk
3 spsk. solsikke/vindruekerneolie
solsikke/vindruekerneolie + 25 g smør til stegning

Bærskum:

200 g blåbær
4 spsk. sukker
½ stang vanilje
2 spsk. vand
2½ dl piskefløde

Endvidere:

1 l Premier's Gammeldags Flødeis Med Nougat

PRØV OGSÅ: Brownie med jordbæris

Fremgangsmåde til pandekager med bærksum og nougatis

Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld dejen til dine pandekager i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet. Rør i dejen inden bagning. Opvarm en 18 cm stor pande, og hæld lidt olie og en klat smør på til den første pandekage. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande - drej panden hurtigt, så dejen fordeles i hele panden i et tyndt lag. Vend pandekagen, når den er stiv. Stabl dine pandekager under folie, så de holdes varme.

Varm bærrene i en lille gryde med sukker, vaniljekorn, vaniljebælg og vand, til sukkeret er opløst. Afkøl helt. Pisk fløden til skum, og vend bærkompotten i.

Servér dine pandekager lune med bærskum og en stor kugle nougatis.

PRØV OGSÅ: Isbombe

Se hele vores udvalg af lækre opskrifter på pandekager her!

Sponsoreret indhold