boller

Koldhævede morgenboller med birkes og rugmel

21. februar Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft.
En dejlig nybagt bolle hører sig til på morgenbordet en weekend morgen. Nyd bollerne med en skive ost eller et lag smør.
12 personer
Koldhævede morgenboller:
15 g gær
2½ dl lunkent vand
1 æg
1 dl olivenolie
1 dl havregryn
100 g rugmel
350 g hvedemel
1 tsk. flagesalt
1 æg til pensling
½ dl birkes til drys

Opløs smuldret gær i det lunkne vand i en skål.

Tilsæt æg, olie, havregryn og rugmel, og rør det sammen.

Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er for klistret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent, fugtigt viskestykke, og lad den hæve mindst 8 timer i køleskabet (gerne natten over).

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til 12 runde boller. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Hæld birkes i en dyb tallerken, og vend de penslede boller i birkes, så de bliver dækket på hele oversiden.

Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og skær eller klip et kryds i toppen af hver bolle uden at skære helt igennem.

Lad dem hæve lunt og tildækket i 1 time.

Opvarm ovnen til 225°.

Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Afkøl på en bagerist inden servering, og servér dem lune og nybagte.

Sponsoreret indhold