Kage og dessert

Medaljer med creme og syltetøj

4. april 2018 Af Aller Media. Foto: Carina Krüger og Jette Vesteager.
Hvis du gerne vil imponere dine gæster, skal du prøve at servere disse herligheder! De smager fantastisk, og så pynter de også fint på bordet.
12 personer
Kagebunde:
300 g mel
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
Vaniljecreme:
2½ dl mælk
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 æggeblommer
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. vand
Fyld:
4 dl piskefløde
1 dl jordbærsyltetøj
Pynt:
Bær eller frugt

Fremgangsmåde:

Kagedej:

Bland mel og flormelis og smuldr smørret med blandingen. Saml dejen med ægget og læg den koldt i 30 min.

Vaniljecreme:

Pisk mælk, vaniljekorn, sukker, majsstivelse og æggeblommer sammen og varm langsomt blandingen op under omrøring, til den tykner. Dæk cremen til med film direkte på cremens overflade og stil den til afkøling.

Kagebunde:

Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse og udstik 24 cirkler (ca. 7 cm i diameter).

Bag cirklerne ved 200° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.

Samling af medaljerne:

Rør flormelis, kakao og vand til en ensartet glasur.

Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.

Sæt en ring af flødeskum på halvdelen af kagebundene og fordel marmelade og creme i ringene.

Kom glasur på de resterende kagebunde og læg dem på som låg.

Dekorér medaljerne med små stykker frisk frugt eller bær.

TIP: Hvis du ikke har forme at udstikke med, kan du bare bruge et glas med passende diameter

Sponsoreret indhold