Gris

Pasta med svinekød og grøntsager

26. februar Opskrift: Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
En velsmagende pastaret med svinekød, broccoli, mozzarella og mange andre gode sager vil uden tvivl skabe begejstring blandt gæsterne.
2 personer
Pasta med svinekød og grøntsager:
200 g penne (pastarør)
½ broccoli
1 løg
80 g bacon i tern
250 g hakket svinekød
Olivenolie til stegning
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 dåse flåede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
½ dl vand
1½ tsk. tørret oregano eller basilikum
1 tsk. sukker
Salt og peber
Lidt smør til fadet
2 æg
1 dl madlavningsfløde 8 %
30 g parmesan
1 frisk mozzarellakugle (125 g)
1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde:

Kog pasta lidt kortere end anvist på pakken, så den stadig er al dente.

Del broccoli i mindre buketter, og skær stokken i tern. Lad det koge med i de sidste 4 minutter.

Hak løg fint, og svits det i en gryde sammen med bacon.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Brun kødet i gryden, og tilsæt evt. lidt olivenolie, hvis der ikke er fedtstof nok fra bacon.

Tilsæt presset hvidløg og revne gulerødder. Steg i 2-3 minutter, og hæld flåede tomater, tomatpuré og vand ved. Krydr med oregano, sukker, salt og peber.

Lad det simre i 10 minutter.

Tænd ovnen op til 200°.

Vend pasta og broccoli i kødsaucen. Smag til, og læg det hele i et smurt ovnfast fad.

Pisk æg med fløde og revet parmesan. Hæld æggemassen i fadet.

Pluk stykker af mozzarella over, og bag retten i ca. 20 minutter, indtil æggemassen har sat sig, og osten er gylden.

Servér retten med friske basilikumblade på toppen og evt. en grøn salat ved siden af.

Sponsoreret indhold