Ketchup-hotdog

Mange danskere har en stor kærlighed til pølser og ketchup.
Den vil Heinz gerne hylde med opskriften på verdens første ketchup hotdogopskrift, som giver en fyldig smag af tomatketchup i hvert eneste lag:
Alle hovedingredienserne er kombineret med et tykt lag Heinz tomatketchup:
Med en saftig ketchupglaseret pølse, sprød ketchup-relish, ketchupsyltede agurker og løg stegt i en sprød ketchuppanering. Alt sammen i en syrlig ketchup-brioche-gourmetbolle.
Tip
Læs opskriften grundigt igennem, før du går i gang. Nogle af elementerne skal laves dagen før for det bedste resultat.
Ketchupbrød
Forberedelse: 75 min. Hævning 90 min. Bagning 20 min.
- Bland mel, rødbedepulver, salt og 30 g sukker.
- I en separat skål blandes vand og det resterende sukker. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Drys gæren ovenpå og lad det stå i 5-10 minutter.
- Læg rødbedestykkerne i en gryde og dæk med vand. Lad det koge op og skru derefter ned for varmen. Dæk til og lad det simre i 2-3 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.
- Bland gærblandingen i melblandingen. Når rødbedevandet er afkølet lidt, piskes 175 ml af væsken sammen med Heinz tomatketchup.
- Hæld blandingen i mel- og gærblandingen og ælt i 4-8 minutter.
- Tilføj herefter olien lidt ad gangen og ælt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en skål i 15-20 minutter.
- Del dejen i fire lige store stykker. Ælt hvert stykke let, indtil du har en jævn kugle og tryk den flad.
- Rul dejen ud i en firkant ca. 10cmx10cm, fold i kanterne så enderne lukkes. Rul dejen, indtil den har en lang og jævn form.
- Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, så de rører ved hinanden. Dæk med et viskestykke og lad det hæve et varmt sted i 90 minutter.
- Pisk æggehviden let i en lille skål. Pensl hvert stykke dej med æggehviden og bag brødene i en 180C forvarmet ovn i 20 minutter.
Tip
Lav en vegetarisk hotdog ved at udskifte pølsen med en kødfri version.
Glaseret pølse
Forberedelse: 10 min. Stegning: 10 min.
- Forvarm ovnen til 180C og pisk ingredienserne indtil de er grundigt blandet.
- Varm pølsen igennem i henhold til anvisningen på pakken og læg pølsen på en bageplade, pensl med glaseringen og bag i 5 minutter.
- Tilsæt et ekstra lag glasering og sæt pladen tilbage i ovnen i 3 minutter.
- Tilsæt et sidste lag glasering og sæt pladen tilbage i ovnen i 2-3 minutter.
Syltede agurker
Forberedelse: 10 min. Syltning: 10-23 timer.
- Læg agurkeskiverne i et jævnt lag på en tallerken beklædt med køkkenrulle og drys med saltet.
- Læg rødbedestykkerne i en gryde og dæk til med vand. Kog op, læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad det simre i 2-3 minutter.
- Pisk 250 ml af den varme rødbedevæske med Heinz Tomatketchup og eddike. Varm det igennem.
- Dup agurkeskiverne tørre. Læg dem i et rent, tørt sylteglas.
- Hæld den varme væske over agurkeskiverne. Efter afkøling tildækkes glasset og sættes i køleskabet natten over.

Kartoffelsalat med grillpølser
Ristede løg
Forberedelse: 20 min. Trækketid: 3 timer. Stegning: 20 min.
- Bland kærnemælk, rødbedepulver og tomatketchup i en skål.
- Tilsæt løgene, dæk til og lad dem trække i 2-3 timer.
- Bland mel og sød paprika. Når løgene har trukket, skal du en efter en vende dem i mel- og paprikablandingen.
- Varm olie op, og tilsæt de melvendte løg i små portioner, steg dem i 5-10 sekunder og sæt dem derefter til side.
Ketchup-relish
Forberedelse: 5 min. Kogning: 15 min.
- Pisk Heinz Tomatketchup, eddike, tomatpuré og vand sammen i en gryde ved svag varme og varm i 2-3 minutter.
- Pisk sukkeret i, indtil det er helt opløst, og tilsæt derefter peber. Når det er blandet godt sammen, skal det simre i 3-4 minutter.
- Rør løgene i og lad det simre i 1-2 minutter, rør derefter tomaterne i og varm i 1-2 minutter.
- Fjern fra varmen og hæld relishen i en ren skål eller sylteglas. Opbevares i køleskab, indtil det er kølet.
