kød

Ketchup-hotdog

27. oktober Opskrift udviklet af Heinz
Elsker du ketchup? Så skal du prøve denne hotdog, der har ketchup i alle lag. En pølse glaseret i ketchup, ketchupbrød og ketchupsyltede agurker.
Ketchupbrød
65 g Heinz tomatketchup
470 g mel
10 g rødbedepulver
32 g sukker
5 g salt
70 ml olivenolie
6 g tørgær
25 ml lunkent vand
300 g rødbeder i tern
Æggehvide fra 1 æg
Glaseret pølse
200 g ketchup
1 pk pølser
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. Worcestershire sauce
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1/2 tsk. peber
50 g sirup
20 g rørsukker
Syltede agurker
60 g ketchup
360 g agurker skåret i skiver
5 g salt
300 g rødbeder i tern
300 ml vand
60 ml hvidvinseddike
60 ml rødvinseddike
Ristede løg
20 g ketchup
195 ml kærnemælk
30 g rødbedepulver
100 g løg i tynde ringe
300 g mel
30 g sød paprika
800 ml vegetabilsk olie
Ketchup-relish
200 g ketchup
100 ml rødvinseddike
70 g tomatpuré
250 ml vand
65 g sukker
5 g peber
100 g finthakkede løg
400 g cherrytomater, uden kerner, i tern
75 g hakkede syltede agurker

Mange danskere har en stor kærlighed til pølser og ketchup.

Den vil Heinz gerne hylde med opskriften på verdens første ketchup hotdogopskrift, som giver en fyldig smag af tomatketchup i hvert eneste lag:

Alle hovedingredienserne er kombineret med et tykt lag Heinz tomatketchup:

Med en saftig ketchupglaseret pølse, sprød ketchup-relish, ketchupsyltede agurker og løg stegt i en sprød ketchuppanering. Alt sammen i en syrlig ketchup-brioche-gourmetbolle.

Tip

Læs opskriften grundigt igennem, før du går i gang. Nogle af elementerne skal laves dagen før for det bedste resultat.

Ketchupbrød

Forberedelse: 75 min. Hævning 90 min. Bagning 20 min.

  1. Bland mel, rødbedepulver, salt og 30 g sukker.
  2. I en separat skål blandes vand og det resterende sukker. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Drys gæren ovenpå og lad det stå i 5-10 minutter.
  3. Læg rødbedestykkerne i en gryde og dæk med vand. Lad det koge op og skru derefter ned for varmen. Dæk til og lad det simre i 2-3 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.
  4. Bland gærblandingen i melblandingen. Når rødbedevandet er afkølet lidt, piskes 175 ml af væsken sammen med Heinz tomatketchup.
  5. Hæld blandingen i mel- og gærblandingen og ælt i 4-8 minutter.
  6. Tilføj herefter olien lidt ad gangen og ælt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en skål i 15-20 minutter.
  7. Del dejen i fire lige store stykker. Ælt hvert stykke let, indtil du har en jævn kugle og tryk den flad.
  8. Rul dejen ud i en firkant ca. 10cmx10cm, fold i kanterne så enderne lukkes. Rul dejen, indtil den har en lang og jævn form.
  9. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, så de rører ved hinanden. Dæk med et viskestykke og lad det hæve et varmt sted i 90 minutter.
  10. Pisk æggehviden let i en lille skål. Pensl hvert stykke dej med æggehviden og bag brødene i en 180C forvarmet ovn i 20 minutter.

Tip

Lav en vegetarisk hotdog ved at udskifte pølsen med en kødfri version.

Glaseret pølse

Forberedelse: 10 min. Stegning: 10 min.

  1. Forvarm ovnen til 180C og pisk ingredienserne indtil de er grundigt blandet.
  2. Varm pølsen igennem i henhold til anvisningen på pakken og læg pølsen på en bageplade, pensl med glaseringen og bag i 5 minutter.
  3. Tilsæt et ekstra lag glasering og sæt pladen tilbage i ovnen i 3 minutter.
  4. Tilsæt et sidste lag glasering og sæt pladen tilbage i ovnen i 2-3 minutter.
Giv Ude og Hjemme i julegave
6 nr. for kun 249 kr.

Syltede agurker

Forberedelse: 10 min. Syltning: 10-23 timer.

  1. Læg agurkeskiverne i et jævnt lag på en tallerken beklædt med køkkenrulle og drys med saltet.
  2. Læg rødbedestykkerne i en gryde og dæk til med vand. Kog op, læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad det simre i 2-3 minutter.
  3. Pisk 250 ml af den varme rødbedevæske med Heinz Tomatketchup og eddike. Varm det igennem.
  4. Dup agurkeskiverne tørre. Læg dem i et rent, tørt sylteglas.
  5. Hæld den varme væske over agurkeskiverne. Efter afkøling tildækkes glasset og sættes i køleskabet natten over.

Ristede løg

Forberedelse: 20 min. Trækketid: 3 timer. Stegning: 20 min.

  1. Bland kærnemælk, rødbedepulver og tomatketchup i en skål.
  2. Tilsæt løgene, dæk til og lad dem trække i 2-3 timer.
  3. Bland mel og sød paprika. Når løgene har trukket, skal du en efter en vende dem i mel- og paprikablandingen.
  4. Varm olie op, og tilsæt de melvendte løg i små portioner, steg dem i 5-10 sekunder og sæt dem derefter til side.

Ketchup-relish

Forberedelse: 5 min. Kogning: 15 min.

  1. Pisk Heinz Tomatketchup, eddike, tomatpuré og vand sammen i en gryde ved svag varme og varm i 2-3 minutter.
  2. Pisk sukkeret i, indtil det er helt opløst, og tilsæt derefter peber. Når det er blandet godt sammen, skal det simre i 3-4 minutter.
  3. Rør løgene i og lad det simre i 1-2 minutter, rør derefter tomaterne i og varm i 1-2 minutter.
  4. Fjern fra varmen og hæld relishen i en ren skål eller sylteglas. Opbevares i køleskab, indtil det er kølet.

Sponsoreret indhold