Gris
Mørbradbøffer med svampe
15. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Denne ret er ikke kun utrolig indbydende at se på, den smager også helt fantastisk!

4 personer
Mørbradbøffer med svampe:
1 svinemørbrad, afpudset
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
Olivenolie til stegning
200 g champignoner
150 g portobellosvampe
Smør til stegning
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
1½ dl hvidvin
2½ dl madlavningsfløde 8 %
Smørbagte kartofler:
600 g små kartofler
20 g smør
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 185° varmluft.
- Skær mørbraden ud i 3-4 cm tykke bøffer. Tryk dem lidt flade, og vend dem i mel, salt og peber. Brun dem i olie på en pande.
- Læg dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
- Skær svampe i mindre stykker, og steg dem bløde i smør i en gryde ved lav varme. Tilsæt presset hvidløg, timian og basilikum. Steg i et par minutter.
- Hæld hvidvin over, og lad det koge ind i 10 minutter.
- Rør fløde i, og lad saucen simre i nogle minutter, til den tykner.
- Hæld svampesaucen over mørbradbøfferne, og bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
- Servér med kartofler og evt. frisk timian.

Læs også
Mørbrad med vintersalat
Smørbagte kartofler:
- Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.
- Læg smør i et ovnfast fad, og stil det ind i ovnen, til smørret er smeltet. Hæld olie i.
- Læg kartoflerne i fadet, og vend rundt.
- Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne møre i ovnen i ca. 35 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Læs også