Gris

Mørbradbøffer med svampe

15. oktober Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Denne ret er ikke kun utrolig indbydende at se på, den smager også helt fantastisk!
4 personer
Mørbradbøffer med svampe:
1 svinemørbrad, afpudset
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
Olivenolie til stegning
200 g champignoner
150 g portobellosvampe
Smør til stegning
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
1½ dl hvidvin
2½ dl madlavningsfløde 8 %
Smørbagte kartofler:
600 g små kartofler
20 g smør
2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 185° varmluft.
  2. Skær mørbraden ud i 3-4 cm tykke bøffer. Tryk dem lidt flade, og vend dem i mel, salt og peber. Brun dem i olie på en pande.
  3. Læg dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
  4. Skær svampe i mindre stykker, og steg dem bløde i smør i en gryde ved lav varme. Tilsæt presset hvidløg, timian og basilikum. Steg i et par minutter.
  5. Hæld hvidvin over, og lad det koge ind i 10 minutter.
  6. Rør fløde i, og lad saucen simre i nogle minutter, til den tykner.
  7. Hæld svampe­saucen over mørbradbøfferne, og bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
  8. Servér med kartofler og evt. frisk timian.

Smørbagte kartofler:

  1. Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.
  2. Læg smør i et ovnfast fad, og stil det ind i ovnen, til smørret er smeltet. Hæld olie i.
  3. Læg kartoflerne i fadet, og vend rundt.
  4. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne møre i ovnen i ca. 35 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Sponsoreret indhold