Dessertpizza med jordbær og Baileys

Denne pizza er et delikat bud på en alternativ sommerdessert. Den nybagte, sprøde pizzabund og de friske jordbær skaber tilsammen den perfekte base for den søde topping og flødelikøren.

Det skal du bruge

  • Napolitansk dej
  • Flødecreme med Baileys Strawberries & Cream
  • Marinerede jordbær
  • Friske jordbær (en bakke)
  • Brunet smør med saltet karamel
  • Havsalt
  • Citronmelisse

Napolitansk pizzadej

  • 500 g vand, ca. 15 grader varmt
  • 22 g salt
  • 5 g gær
  • 750 g Tipo 00-mel

Flødecreme med Baileys

  • 200 ml frisk fløde
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk flormelis
  • 10 cl Bailey's Strawberry & Cream
  • Citronskal

Marinerede jordbær

  • 1 bakke jordbær
  • 1 spsk sukker
  • Yderskallen fra en citron
  • Saft fra en halv citron
  • Citronmelisse

Brunet smør med saltet karamel

  • 75 g brunt smør
  • 2 dl fløde
  • 1,5 dl mørkt muscovadosukker
  • 2 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Lav din napolitanske pizzadej ved at blande vand, salt og gær. Tilsæt mel og ælt dejen i fem minutter. Lad derefter dejen hæve i en skål i tre timer, inden du former den til kugler af cirka 230 g hver. Lad nu kuglerne hæve overdækket ved stuetemperatur i yderligere tre timer - eller indtil det er tid til at bage din pizza.
  2. Lav din flødecreme ved at piske fløden med et elektrisk piskeris, indtil den er tyk. Vend nu flødeosten i, til du opnår en ensartet masse. Tilsæt flormelis, citronskal og Bailey's Strawberry & Cream. Pisk indtil teksturen er tyk, cremet og luftig. Hæld den færdige masse i en frysepose, og opbevar den koldt indtil servering.
  3. Lav de marinerede jordbær ved at rense og dele bærrene i fire dele. Læg dem i en skål og riv citronskal over. Bland sukker og citronsaft i. Lad bærrene marinere i cirke en halv time, før du skal bruge dem.
  4. Brun smørret i en gryde over høj varme, indtil det har en gyldenbrun farve og en nøddeagtig aroma. Det er vigtigt at piskeløbende, så mælkesukkeret og proteinerne ikke bliver forbrændt. Smørret er perfekt brunet ved 125 grader. Kom nu fløde og mørkt muscovadosukker i gryden, og kog i 7-10 minutter, til massen er blevet en karamelsovs. Rør saltet i, og lad smørret køle af.
  5. Hvis du ikke har en pizzaovn, skal du indstille din ovn på den højeste varme. Placér den færdighævede dejkugle i en bunke mel på bordet. Flad dejen ud med fingrene, og form den til en rund pizza. Det er vigtigt at børste overflødigt mel af pizzaens underside, ellers bliver det brændt i ovnen. Spred jordbærstykker jævnt over dejen for at forhindre, at dejen løfter sig under bagningen. Bag dejen i ovnen, indtil den er klar. Brødet skal være gyldenbrunt i farven.
  6. Til sidst lader du dejen afkøle lidt, inden du kommer fyld på pizzaen. Start med at klippe hul i posen med flødecreme, og tryk små dutter ud på pizzaen, så de er fordelt jævnt. Derefter topper du med de marinerede jordbær, og afslutter med at hælde det brunede smør med saltet karamel over, inden du drysser lidt flagesalt over. Pynt pizzaen med citronmelisse. Skær pizzaen ud, og lad dine gæster spise, mens du laver en ny.

Tip: Temperaturen i ovnen er vigtig for det færdige resultat. En stål- eller stenovn er klart at forestrække, når du skal lave din pizza, men du kan også godt lave den derhjemme i ovnen. Hvis du ikke har mulighed for at lave din egen dej, kan du også købe en færdiglavet hos dit lokale napolitanske pizzaria.

SE OGSÅ: Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme