Kærnemælkshorn

De dejlige kærnemælkshorn er bagt med remonce med hindbærmarmelade og drysset med hakkede mandler.

15 stk.

Ingredienser

Dej
100 g blødt smør
1½ dl kærnemælk
2 æg
50 g gær
400 g mel
½ tsk. salt
50 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
En håndfuld hakkede mandler til drys

Remonce
50 g smør
75 g sukker
1 spsk. hindbærmarmelade
25 g revet marcipan

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Hindbærsnegle

Fremgangsmåde

Dej: Rør smør, kærnemælk, 1 æg og gær sammen. Tilsæt derpå mel, salt, sukker og vaniljekorn og ælt det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. en halv time.
Tilbered imens remoncen.

Remonce: Ælt smør og sukker blødt. Tilsæt hindbærmarmelade. Riv marcipanen ned i massen og bland det sammen.

Horn: Rul dejen ud til et aflangt stykke. Skær dejen i trekantede stykker.
Læg en lille klat af remoncen ved en af siderne i trekanterne. Rul dejstykkerne fra denne side mod den modstående spids. Bøj rullerne let, så de danner et horn.
Sæt hornene på bageparpir på en bageplade. Pisk det sidste æg med en skefuld vand. Pensl hornene med æggestrygelsen og drys med hakkede mandler.
Lad hornene hvile i ca. 40 min. Bag dem herefter ved 170° i 12-15 min. Hold øje med hornene under bagningen, så de ikke får for meget varme.