Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Pandekager med syltetøj

Pandekager med syltetøj

Lækre pandekager bagt med øl, der bidrager til både smag og sprødhed. Nyd dem med syltetøj og evt. sukker.

Mail Print

Søndag, 7. august 2016 - 10:32 - af Lars Juul

PrintPrint

Opskrift på pandekager med syltetøj:

10-15 stk.

Ingredienser

4 æg
1 spsk. sukker
Et nip salt
250 g mel
3 dl mælk
½ dl øl
100 g smeltet smør
Smør til stegning

Tilbehør
Jordbærsyltetøj (eller en anden slags syltetøj)

Prøv også: Klassiske pandekager

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker, salt og mel sammen til en lind og ensartet blød dej. Tilsæt mælk og øl lidt ad gangen. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Sørg for, at alt er pisket helt ud, så dejen er fuldstændig uden klumper.

Smelt lidt smør på en pande. Bred dej ud på panden i et tyndt lag og bag pandekagen over middelstærk varme, til den er gylden i bunden. Vend den og bag den færdig på den anden side.

Bred jordbærsyltetøj over den færdige pandekage, rul den sammen og servér.

Find alle vores nemme opskrifter på pandekager her!

Pandekager:

Pandekager

6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne: 
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. 

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne. 

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov 6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne: 
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. 

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne. 

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

Pandekager med blåbærhonning

6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål.

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne.

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

1 / 6

Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab. 

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages. 

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate\'s Joint 
Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab. 

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages. 

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate\'s Joint

Blåbær-pandekager


Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab.

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages.

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate's Joint

2 / 6
1 liter dej = ca. 15 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal 

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen. 

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof. 

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring 1 liter dej = ca. 15 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal 

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen. 

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof. 

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring

Klassike pandekager

1 liter dej = ca. 15 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen.

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof.

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring

3 / 6
12 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk 
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær: 
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico 
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige. 

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt. 

Servér pandekagerne med marinerede bær. 

Frugt pr. person 
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov 12 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk 
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær: 
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico 
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige. 

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt. 

Servér pandekagerne med marinerede bær. 

Frugt pr. person 
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

Pandekager med frugt

12 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær:
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige.

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt.

Servér pandekagerne med marinerede bær.

Frugt pr. person
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

4 / 6

Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min. 

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager. 

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers 
Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min. 

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager. 

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers

Æble-pandekager med chokoladesauce

Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min.

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager.

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers

5 / 6

Relaterede artikler

Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme

3-årige Elliot er en stjerne på nettet

3-årige Elliot er en stjerne på nettet

Dejlige fastelavnsboller med fyld af remonce og flødeskum. Bollerne er pyntet på toppen med grøn glasur.

Fastelavnsboller med grøn glasur

Kransekage

Klassisk kransekage

Nyeste artikler

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?

Relaterede Artikler

Risalamande

Slip for ondt i maven: 10 råd ved julebordet

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Kapersbøffer med rødbedesalat

Læs mere om

  • La Glace
  • Pandekager
  • klassikere

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme

3-årige Elliot er en stjerne på nettet

Fastelavnsboller med grøn glasur

Klassisk kransekage

Risalamande

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Tragedierne er væltet ned over Kamilla: Jeg mister mine kære
  • Victoria fandt sin familie i Sporløs: Et år efter faldt min verden sammen
  • En læser fortæller: Jeg går i søvne
  • Spørg advokaten: Kan min bror blive straffet for at bruge mors penge?
  • Jeg har planlagt min begravelse
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00