Ayas far blev dræbt: Nu er vi bare os to

Ingen var lykkeligere end Liv og Thomas, da deres lille datter kom til verden. Men lykken varede kort. Kun to måneder efter Ayas fødsel skete en frygtelig ulykke, og nu må Liv forklare sin datter, at hendes far er usynlig.

Liv vågnede ved lyden af en sms, der tikkede ind på hendes telefon. ”Er I okay?”, stod der i beskeden fra hendes mor. Liv undrede sig over ordlyden. Selvfølgelig var hun okay. Hun kunne faktisk ikke være lykkeligere.

For bare to måneder siden var hun og kæresten Thomas blevet forældre til den skønneste lille pige, og de var begge ved at boble over af glæde over den familie, de nu havde skabt sammen.

Liv ringede til sin mor for at forsikre hende om, at alt var i den skønneste orden. Thomas var kørt af sted på arbejde tidligere på morgenen, og deres datter, Aya, lå stadig og sov trygt i sin seng.

Ramt af lastbil

”Prøv lige at få fat i Thomas alligevel,” sagde Livs mor, som havde hørt i radioen, at der var sket en voldsom trafikulykke ved Hørup Skovvej i udkanten af Slangerup – ikke langt fra Liv og Thomas’ hjem.   

– Jeg ringede til ham to gange, men han tog ikke telefonen. Allerede dér lukkede min hjerne ned. Jeg var sikker på, at det var Thomas, det var gået ud over. Jeg ved ikke, hvor lang tid der gik, så drejede en politibil ind i vores indkørsel, fortæller 21-årige Liv Hansen om den forfærdelige majdag i 2019.

SE OGSÅ: Afdødekontakt: Irene mistede to børn

Da hun åbnede døren for de to betjente, fik hun beskeden, hun havde frygtet mest: Thomas var kørt ud i et T-kryds i sin sorte Golf og var her blevet ramt af en betonlastbil, som han tilsyneladende havde overset på grund af en tæt tåge og den lavtstående sol. Han blev kun 29 år.

Fantastisk mand

Betjentenes ord rev tæppet væk under Liv. ”Han er ikke død,” blev hun ved med at gentage for sig selv. Sandheden var alt for uoverskuelig at forholde sig til.

– Det er ikke noget, man ønsker for sin værste fjende. Det hele var bare så meningsløst. Hvorfor os? Det var så uretfærdigt. Vi var lige blevet en familie, og så sker sådan noget bare, siger Liv og får tårer i øjnene, når hun tænker på den fantastiske mand, som nu ikke længere er en del af hendes og Ayas liv.

– Han var en kærlig og omsorgsfuld person. Når jeg havde brug for det, stod han der med det samme, og han var også en stor støtte under hele graviditeten. Han var en virkelig stolt far. Hans største ønske var at blive far, og det nåede han at blive, siger Liv stille.

Ville flygte fra sorgen

Hun husker ikke alle detaljer fra dagen, hvor Thomas døde. De første mange timer er slørede og fyldt med sorte huller. Først senere på dagen var det, som om hun vågnede og indså, hvad der var sket.

– Jeg tror, det gik op for mig, da jeg så ham på kapellet om eftermiddagen. Jeg husker tydeligt, at jeg kiggede på ham, og så faldt jeg sammen og sagde: ”Han er her ikke. Han lever ikke mere.”

Liv blev med ét overvældet af en enorm ensomhed, som ikke gik væk, selv om hun i de første mange måneder sørgede for at være sammen med så mange mennesker som muligt.

– Jeg havde bare lyst til at løbe væk fra sorgen. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kan flygte fra den, for den vil altid indhente mig.

Et lys i mørket

I sidste ende var det lille Aya, der hjalp sin mor igennem den første svære tid. Hun var lyspunktet, som holdt Liv oppe midt i alt det mørke.

SE OGSÅ: Afdødekontakt: Mia blev kun 12 år

– Uden hun ved af det, er hun min støtte og styrke hver evig eneste dag. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor jeg havde været henne, hvis jeg ikke havde haft hende. Hun er mit et og alt, understreger Liv og tilføjer: 

– Det hårdeste for mig er nok, at Aya ikke kender sin far. Hun er ikke gammel nok til, at hun kan huske ham. Så det vigtigste for mig er, at hun har så mange billeder og fortællinger om ham, at hun føler, at hun alligevel kender ham. At hun vokser op med tanken om, at far er her stadig – far er bare usynlig.  

Kan se sin far

Det er måske heller ikke så langt fra sandheden. For Aya viser ofte tegn på, at hun kan se sin far.

– Hun stirrer tit ud i luften, som om hun kigger på nogen, og så peger hun og siger ”far” og vil vise ham sit legetøj. Jeg anerkender selvfølgelig, hvad hun siger og ser, men man kan ikke lade være med at tænke: ”Er han her virkelig?”, siger Liv.

Ønsket om at høre fra Thomas og få bekræftet, at han stadig er i nærheden, har fået hende til at kontakte Ude og Hjemmes clairvoyant, Selma Ambirk.

I videoen ovenover kan du se, hvordan Livs seance med Selma forløb.

Få en seance med Selma

Ønsker du kontakt med en afdød, der stod dig nært, og vil du have Selma Ambirks hjælp til at skabe kontakten? Så send en mail til [email protected] med dine kontaktoplysninger. Skriv også kort, hvem du ønsker kontakt til.

Seancen vil foregå hjemme hos dig, og den er gratis. Du skal dog være indforstået med, at der bliver lavet en artikel om seancen til Ude og Hjemme samt videooptagelser til brug på vores hjemmeside i forbindelse med Selmas besøg.