Charlottes datter tog sit eget liv

Ni dage efter sin 18-års fødselsdag trådte Michelle Krogsgaard Jensen ud foran et tog. Ingen i familien havde set tragedien komme, og i dag – syv år senere – kæmper hendes mor, Charlotte, stadig med både sorg og skyldfølelse.

Den 11. februar 2013 havde været en god dag. Det var første dag i vinterferien, og Charlotte Olesen havde haft nogle familiemedlemmer på besøg. Nu lå hun træt og glad i sengen ved siden af sin mand, Jørgen, mens hendes 15-årige søn, Alexander, spillede computer nede i stuen. Hendes 18-årige datter Michelle var også gået til ro på sit værelse i kælderen.

Én ting havde undret Charlotte en smule i løbet af aftenen. Michelle havde givet alle i familien et stort kram. Hun var ganske vist en sød og kærlig pige, men hun plejede ikke ligefrem at kramme på den måde. Charlotte slog det dog hen som en positiv overraskelse.

Et sidste farvel

– Vi syntes jo bare, at det var rart. Det er kun noget, vi har tænkt over bagefter – at det måske var hendes farvel til os alle sammen, siger Charlotte om den sidste aften, hun så sin datter i live.

Charlotte fik ikke megen søvn den nat. Omkring midnat blev hun vækket brat af Alexander. 

– Han sagde, at politiet stod uden for døren og ville snakke med mig. Jeg tænkte først, at der havde været indbrud, men så fik jeg øje på den ene betjents øjne. De var helt sorte. Og så vidste jeg jo godt, at jeg skulle have noget meget værre at vide.

Betjentene bad om lov til at komme indenfor og spurgte så Charlotte, om hun var mor til Michelle. ”Ja,” sagde Charlotte uden at ane, hvad sagen havde med hendes datter at gøre. Michelle lå vel nede i kælderen og sov?

– Så fortalte de mig, at hun var gået ud foran et tog. Og at det var bevidst. De var sikre på, at det ikke var en ulykke, for der havde været vidner, fortæller Charlotte med tårer i øjnene.

Forstod det ikke

Hun husker kun resten af natten i glimt: Den forfærdelige tur til hospitalet, hvor hun skulle hen for at identificere sin datter. Synet af Michelle, der lå helt livløs på en briks. 

– Klappen gik bare ned. Jeg kunne slet ikke forstå det, for jeg havde jo lige snakket med hende for tre timer siden. Og nu skulle jeg forholde mig til, at hun lå dér uden at trække vejret. Jeg kunne jo godt se, at det var hendes lange, lyse hår, men det var alligevel så uvirkeligt, og det tog lang tid, før jeg helt fattede det, siger Charlotte og indrømmer: 

– Da det gik op for mig, hvad der var sket, havde jeg egentlig bare lyst til at gå samme vej. Smerten var simpelt hen for stor, så jeg overvejede selv at flyve op til hende. Men jeg havde jo også en familie hernede.

SE OGSÅ: Afdødekontakt: Jeg nåede aldrig at møde min far

Hverken Charlotte eller resten af familien havde set tragedien komme. 

– Jeg syntes jo, det gik så godt for hende. Hun havde lige fået læreplads som frisør, og jeg syntes, hun sprudlede. Hun var en sjov og glad pige, som selvfølgelig kunne have dårlige dage, men det kan vi jo alle – og hvilken teenager har ikke det? Jeg vidste godt, at hun kunne være lidt hård ved sig selv, og at hendes selvtillid ikke var så stor, som den måske kunne have været. Men jeg har ikke set noget, hvor jeg har tænkt, at den var helt gal, siger Charlotte, som i alle årene har bebrejdet sig selv for Michelles død. 

Bebrejder sig selv

– Jeg har følt, at jeg ikke har slået til som den beskyttende mor, man burde være, siden hun valgte den frygtelige afslutning på sit liv. Hvad var det, jeg ikke så? Spurgte jeg ikke nok ind til hende? Snakkede jeg ikke med hende om de rigtige ting?

Det er nu syv år siden, at Michelle tog sit liv, og Charlotte kæmper stadig med både sorgen og skyldfølelsen. Michelle efterlod ikke noget afskedsbrev eller en anden forklaring på sit valg, og det har efterladt Charlotte med en masse ubesvarede spørgsmål.

Hun har derfor kontaktet Ude og Hjemmes clairvoyant, Selma Ambirk, i håbet om, at Selma kan skabe forbindelse til Michelle og give Charlotte de svar, som hun har så hårdt brug for.

I videoen ovenover kan du se, hvordan Charlottes seance med Selma forløb.

Få en seance med Selma

Ønsker du kontakt med en afdød, der stod dig nært, og vil du have Selma Ambirks hjælp til at skabe kontakten? Så send en mail til [email protected] med dine kontaktoplysninger. Skriv også kort, hvem du ønsker kontakt til.

Seancen vil foregå hjemme hos dig, og den er gratis. Du skal dog være indforstået med, at der bliver lavet en artikel om seancen til Ude og Hjemme samt videooptagelser til brug på vores hjemmeside i forbindelse med Selmas besøg.