Skæbner

Ude og Hjemmes clairvoyant: Jeg taler med ånderne

23. oktober 2019 af: Anne Kristensen
Selma Ambirk kan ikke huske meget fra sin barndom, men hun husker, at hun var et meget sensitivt barn, der kunne mærke andres følelser. Først som voksen fandt hun ud af, at hun havde nogle helt særlige evner.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

*Artiklen er publiceret første gang d. 23. oktober 2019*

Selma Ambirk har været interesseret i den spirituelle verden, så længe hun kan huske. Hun har blokeret det meste af sin barndom, men mindet om hendes kroatiske farmor, der læste i kaffegrums, står stadig tydeligt i hendes erindring.

Farmorens spådomme tiltrak den unge Selma, som også begyndte at opsøge clairvoyanter, da hun senere i livet fik brug for råd om kærester og karriere.

Under seancerne fik hun gang på gang at vide, at hun selv havde clairvoyante evner, men det var først for 11 år siden, da Selma var 36, at hun følte sig klar til at prøve sine evner af.

I den nye podcastserie "Afdødekontakt" kan du komme helt tæt på, når pårørende til afdøde hidkalder Selma Ambirk for at få kontakt til deres kære. Møderne sker altid, uden at Selma på forhånd kender historien bag dødsfaldet eller har fået detaljer om familien, hun nu skal møde.

Lyt med herunder eller i din favorit podcast-app - hver fredag kl. 19.30

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En ånd ved sengegærdet

– Jeg tog nogle kurser i clairvoyance og afdødekontakt og fandt ud af, at jeg kunne se ting, som jeg umuligt kunne vide i forvejen. Jeg kunne for eksempel meget præcist beskrive afdøde, som jeg slet ikke kendte. Det var, som om en dør åbnede sig for mig, og det var en meget mærkelig følelse. Jeg var overrasket over, hvad jeg kunne, men også ret bange – for hvad var det, jeg var gået ind til? siger Selma, som blev særligt skræmt, da hun begyndte at se en ånd sidde ved sit sengegærde næsten hver nat.

– Det var en lille dreng i skovmandsskjorte. Jeg anede ikke, hvor han hørte til, eller hvad han ville. Jeg var skræmt fra vid og sans, og lysene begyndte også at tænde og slukke. Jeg prøvede at lukke ned for kontakten til ham, men jeg vidste ikke, hvordan man gjorde. Dem, der havde undervist mig, havde åbnet mig helt for den åndelige verden, men de havde ikke fortalt mig, hvordan jeg skulle lukke ned igen. Det var overvældende pludselig at være 100 procent til stede i det åndelige, fortæller Selma.

Ikke bange mere

Efterhånden lærte hun dog sig selv at lukke ned via meditation. Det gav hende ro at vide, at hun nu i høj grad selv kunne styre, hvornår kontakten med den åndelige verden skulle ske. Hun kan stadig godt vågne op om natten og se en ånd, som hun ikke har inviteret, stå og kigge ned på hende.

– Men så siger jeg bare: ”Jeg er ikke på arbejde nu”, griner Selma, der ikke er bange for ånderne længere.

Drengen ved sengegærdet er der ikke mere. Han forsvandt en dag, og Selma fandt aldrig ud af, hvem han var. Til gengæld fandt hun ud af, at clairvoyance og særligt afdødekontakt var hendes kald i livet.

En kæmpe gave

– Mine veninder stod i kø for, at jeg skulle hjælpe dem med at komme videre fra sorg eller andre problemstillinger, og det var enormt rørende at opleve, når de fik en afslutning på noget, der havde gjort ondt. Jeg var helt høj bagefter og tænkte bare: ”Det er dét her, jeg skal lave”. Så jeg tog en clairvoyanceuddannelse, og især afdødekontakt blev mit hjertebarn. Det er en kæmpe gave at kunne hjælpe folk med at få sagt ordentligt farvel.

De clairvoyante evner er dog ikke kun en gave, indrømmer Selma. Der er nemlig også en bagside af medaljen.

– Når man er clairvoyant, så skal alle liiige spørge om noget, når man er til fester eller andre sociale arrangementer. Enten skal man diskutere, om det overhovedet passer, eller også bliver man bedt om at skabe kontakt til alle mulige fra den anden side. Det er drænende, for man føler, at man er på arbejde hele tiden, så jeg har måttet sige fra over for meget socialt, forklarer hun.

Mærker åndernes følelser

– Det er drænende nok i sig selv at lave seancerne, når man rent faktisk er på arbejde. Det kræver enormt meget energi at kommunikere med ånderne, for selv om de faktisk er meget tæt på os, så befinder de sig på en anden vibration, så jeg skal hæve mit energiniveau for komme dem imøde og hente information om dem, tilføjer Selma.

Ånderne kommer til Selma på hver deres måde, og med den personlighed, de havde, da de var på jorden. Hun kan godt komme på overarbejde, når hun har kontakt med en stille og indadvendt person, mens det er nemmere for hende at aflæse en ”onkel fest”, da han står klarere frem.

Hun ser dem, hører dem og mærker deres følelser. Nogle gange mærker hun også, hvad de døde af, og kan føle deres smerte.

En hård barndom

Som barn var Selma også i stand til at fornemme andres følelser. Hun var et meget sensitivt væsen og kunne straks mærke det på sig selv, når nogen eksempelvis var vrede eller kede af det i skolegården.

Men det troede hun egentlig, at alle kunne, så hun følte sig ikke speciel eller anderledes af den grund. Det er en af de få ting, Selma husker om sin barndom.

Resten har hun blokeret, for der skete noget omkring 7-årsalderen, som fik hende til at fortrænge det meste: Selmas far forlod familien. Han havde fundet en anden, og nu stod Selmas mor pludselig alene med tre børn, et fuldtidsjob og et hus, der ikke var betalt.

Tunge skyer af sorg

Det kastede tunge skyer af sorg ind over familien, og Selma, der altid havde været ”fars pige”, var knust over, at han pludselig ikke gad hende mere. I hvert fald ikke lige så meget, som hun havde håbet.

Selma ønsker ikke at uddybe, hvad faderens svigt havde af konsekvenser for resten af familien, men fortæller blot, at hun selv lukkede sig inde, og at det sandsynligvis er derfor, at hun i dag kun mindes barndommen i glimt.

Som voksen gav hun sin far en ny chance for at udfylde en slags ”faderrolle”, da hun selv var blevet forælder til sønnen Lucas. Han var hårdt plaget af astmatisk bronkitis, og Selma håbede, at hendes far ville træde til og hjælpe den lille familie, der også bestod af Selmas mand, Lars.

Afdød far dukker op

– Men det gjorde han ikke, så jeg valgte ham faktisk helt fra i de sidste fire år af hans liv, fortæller Selma.

Hendes far døde for tre år siden af et hjertestop. Årsagen opdagede Selma selv, da hun fik kontakt til hans ånd, og senere fik hun det bekræftet af lægerne. Siden har hun haft kontakt til sin far mange gange, og han dukker typisk op, når hun underviser andre i afdødekontakt i sin praksis i Hørsholm.

– Så på den måde er han jo endelig trådt til med hjælp alligevel, og det har gjort, at jeg i dag har tilgivet ham og sluttet fred med det, der skete, smiler Selma.

Få en seance med Selma

Ønsker du kontakt med en afdød, der stod dig nært, og vil du have Selma Ambirks hjælp til at skabe kontakten? Så send en mail til [email protected] med dine kontaktoplysninger. Skriv også kort, hvem du ønsker kontakt til.

Seancen vil foregå hjemme hos dig, og den er gratis. Du skal dog være indforstået med, at der bliver lavet en artikel om seancen til Ude og Hjemme samt videooptagelser til brug på vores hjemmeside i forbindelse med Selmas besøg.

Sponsoreret indhold