Skæbner

Første ferie alene med mor

13. august 2022 Af Karin Heurlin. Foto: Jacob Ljørring/Aller Foto & Video.
Michelle har haft generalprøve med teltet hjemme i haven i Græsted. Og købt to langstilkede champagneglas til ti kroner stykket i Netto. For toårige Oliver er vild med at skåle. Så hver dag skal der skåles i saftevand og juice i teltåbningen. På den her ferie drejer det sig nemlig om at gøre alt det, Oliver er vild med. Det er nemlig hans første sommerferie alene med mor. Ligesom det også er Michelles første sommerferie alene med Oliver, efter hun blev single.

Michelle har lige slået folde-badekarret ud og fyldt det med vand. Så nu fungerer det som badebassin for både toårige Oliver og Marshall, hans plettede plastikhund med hjelm.

Hjælper hinanden på singlecamping

Det var også Michelle, der selv slog det blå telt op på pladsen, for hun er alene på ferie med Oliver. Helt alene er hun nu ikke. For Michelle har valgt at slå sig ned i single-camping-afdelingen på Feddet Strand Resort, hvor single-forældre med børn hygger sig, laver aktiviteter med børnene, og hvis de har lyst, spiser sammen i festteltet i midten. De giver også en hånd med i naboteltet, hvis der er brug for det. Som da Michelle pludselig manglede en hammer til sine pløkker.

Pizza-aften og hygge

– Det er rart, at jeg ikke er den eneste, der er af sted alene. Det betyder noget. I går var der pizzaaften, og så lavede vi en runde, hvor vi lige fortalte, hvem vi er. Det var enormt hyggeligt, og nu ved vi, at hinanden er der, siger Michelle, som inden ferien havde gjort sig mange overvejelse om, hvordan hun alene skulle holde ferie med et barn.

Rart bare at pakke bilen

Normalt plejer hun at rejse til udlandet. Men den tanke trak ikke i år, hvor hendes omstændigheder er anderledes.

– Jeg følte mig ikke tryg ved tanken om at skulle flyve et sted hen alene med ham første gang. Hvad nu hvis det ikke gik, og vi ikke bare lige kunne tage hjem. For mig var det rart lige at pakke bilen og tage herhen. Og jeg har altid elsket campinglivet som barn, siger Michelle, som er lykkelig for, at hun valgte at slå teltet op på singlepladsen. Oven købet lige ud til en mark med heste.

Ro og skumfidus-madder

– Vi nyder det virkelig. Bare det der med at være i naturen, kigge ud over marken og grille en pølse. Eller spise en skumfidusmad, hvis det er det, man har brug for. Vi skal ikke rigtigt noget og tager bare tingene, som de kommer, siger Michelle, som dog gerne indrømmer, at der kan være nogle hårde øjeblikke, når man holder ferie som enlig mor. Som den første nat, hvor Oliver ikke kunne sove i de nye omgivelser.

Klister-medister

– Der var da lige et par timer, hvor jeg tænkte: Kom nu. Sov nu.

Nu er Oliver svært tilfreds med sit nye feriehjem på campingpladsen, hvor der er masser aktivitet for børn lige fra badeland til kælekaniner. Men der er nu en ting, der slår selv den bedste rutsjebane. Nemlig mor.

Oliver elsker bare at være tæt på sin mor.

– Du er en lille klister-medister, siger Michelle og kilder Oliver, så hans grin kan høres helt ud på hestefolden.

Oliver nyder at være på Camping på Feddet Strand Resort, hvor der er masser af aktiviteter. Hans foretrukne aktivitet er nu bare at være sammen med sin mor.
Michelle havde ikke lyst til at rejse til udlandet første gang, hun skulle holde ferie alene med Oliver. Hun valgte derfor at melde sig til single-camping i Danmark.

Andre nye ansiger på campingpladsen

Det er på ferier, vi får nogle af livets bedste minder. Og de fleste billeder til albummet. Men den første ferie i en ny rolle er selvfølgelig noget helt særligt og uvant. Ude og Hjemme har mødt en række ferie-debutanter på Feddet Strand Resort i Faxe.

Mindre solbadning – mere lykke

Camillas sommerferie sidste år var en fuldstændig anden end i år. For dengang var hun ikke mor. Nu sidder hun med en storsmilende Thalia, som lige har fået to tænder i undermunden, og som synes, at bilerne på campingpladsen er verdens bedste underholdning. Der kan ske meget på et år. Selv har Camilla lært, at man kan udføre rigtig meget med kun en arm, mens babyen besidder den anden. Hun har også lært, hvor vidunderligt livet kan være, selv om der ikke længere er tid til bare at ligge og sole sig på stranden, som hun ellers gjorde i timevis tidligere.– Jeg er helt klart mindre ude end før. Men alligevel det er jo helt fantastisk at blive mor. Og så er vi heldige, for hun er næsten altid glad og sover gerne 11-12 timer om natten, siger Camilla, som bare er på besøg på campingpladsen. Men hun har nydt at gå rundt med barnevognen et par timer, mens otte-måneder gamle Thalia har siddet i den som nysgerrig passager. – Jeg tror helt klart, vi vil tage på campingferie. Det er så dejligt at komme ud i naturen, og der er så mange aktiviteter. Jeg kan også huske, hvordan jeg i min egen barndom altid fandt ferievenner på hoppepuden. Det vil jeg gerne give videre til mit barn.

Nana gør andre glade

Hun fylder meget inde i sovekabinen, når hun vil ind og putte. Men ellers er det bare hyggeligt at have den logrende Nana med på ferie for første gang. Den 1-årige hund gør ikke engang, når folk går forbi, hvilket ellers var familiens største bekymring, da de pakkede bilen med telt og luftmadrasser. – Nana er så sød, og så er hun så god til at gøre andre glade, fortæller Sally og Kamma på 11 og ni år, som har kæmpet hårdt for at få hund. De brugte nærmest alle tricks for at overbevise deres forældre om, at de skulle have et firbenet familiemedlem. Tårer var et af midlerne. Ihærdigt plageri et andet. Til sidst bekendtgjorde Sally, at hun enten ville have en hund eller en rød kornsnog. Så blev det en hund. Nana. En god blanding af fire racer. Og bortset fra et enkelt par skambidte sko, har Nana aldrig givet familien grund til at fortryde. Heller ikke nu, hvor den har vist sig at være en så dygtig campist, at de nu overvejer at tage den med på camping i Norge, hvor familien plejer at rejse hen.

Afslappet stemning

Forældreparret Jasmin og Daniel har haft et par hårde måneder, siden de blev forældre til lille Venolia. Men nu er det begyndt at lysne, så de besluttede at forlade hjemmet nogle timer, hvor de ellers har opholdt sig mest i løbet af sommeren. Og da de gik tur på campingpladsen, kunne især Daniel mærke, at hans nye far-rolle havde ændret noget i ham. – Jeg har altid hadet campinglivet. Men lige nu tænker jeg: Det kunne da være en sjov oplevelse. Det der med at komme ud og nyde naturen. Og så er der sådan en god og afslappet stemning på en campingplads, hvor man tager tingene lidt, som de kommer. Man laver ikke det store. Men man nyder at være sammen.

Første ferie med farfar

Otte måneder gamle Ella er i et sprudlende humør. Og det er der måske ikke noget at sige til, for hun befinder sig midt i familielejren mellem to campingvogne, hvor hendes forældre, hendes kusiner og fætre og ikke mindste hendes farmor og farfar holder til. Den 61-årige farfar, Søren, er flittig til at tage en runde med hende på pladsen i klapvognen. Og når de to kommer langsomt rullende i den danske sommer, er det sådan et syn, man skal gemme og huske til en iskold dag i februar, hvor det hele skal gå lidt for hurtigt. – Jeg nyder det. Det er så dejligt at have familien tæt på, og jeg synes overhovedet ikke det er besværligt med sådan en lille en. Badeforholdene her jo gode, siger Søren, som selv har camperet i 30 år.

De kendte ansigter på pladsen…

Og så de garvede. Som for eksempe Jonny her, som er fastligger. Dem er der nemlig også mange af på Feddet Strand Resort, hvor der i alt er mellem 2.500 til 3.000 mennesker.

Sponsoreret indhold