Når livet gør ondt

Clairvoyanten: Jeg blev forladt og fandt mig selv

11. januar Af Karin Heurlin. Foto: Søren Lamberth/ Aller Foto & Video og privat.
Anne-Marie Østersø har spået flere end 20.000 mennesker, og ét emne har fyldt mest. Kærligheden. Den kan være svær, selv for en clairvoyant. Læs hendes historie, og få hendes bedste råd om kærligheden.
Anne-Marie Østersø

”Nu må du altså ikke springe ud fra altanen.”

Det var nogle af de sidste ord, som Anne-Marie Østersøs kæreste sagde, da han gjorde det forbi og forlod deres lejlighed på fjerde sal.

Bekymringen var ikke helt ved siden af. For Anne-Marie var så knust, at hun virkelig følte, hun skulle dø. Hele hendes liv og alle hendes tanker havde i de sidste par år kredset sig om den mand, som nu gik videre uden hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I podcasten ”Min kærlighedshistorie” fortæller Anne-Marie Østersø sin egen kærlighedshistorie på godt og ondt til journalist Karin Heurlin. Hun giver også sine bedste råd om kærlighed.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fyldt af jalousi

Det var ikke fordi, det havde været specielt rart at leve tæt på ham. Han havde på et tidspunkt været hende utro, og Anne-Maries frygt for, at det skulle ske igen, havde gjort hende så ængstelig, at hun altid holdt øje med advarselstegn, når de var ude sammen. Som til den julefrokost hos hendes kusine, hvor hun var så fyldt af jalousi over kærestens smukke borddame i den anden ende af bordet, at hun slet ikke bemærkede sin egen bordherre.

Den oversete bordherre tænkte sit, fandt Anne-Marie senere ud af. Ikke mindst, da følelserne løb så meget af med hende, at det endte med gråd.

Ramt på alle måder

Tårer stopper igen. Det gør selv den værste kærestesorg også. For Anne-Marie tog det tid dengang for godt 30 år siden, for hun var ramt på alle fronter. Mens hendes parforhold havde skrantet, drev hun nemlig sin egen videoforretning, som havde det lige så skidt. Og for at dulme det hele, trøstespiste hun og tog 30 kilo på.

Så da hun blev forladt, sad hun ikke bare tilbage med et knust hjerte. Hun stod også med en forretning, hun måtte lukke, en lejlighed, der gik på tvangsauktion og en krop, hun ikke kunne genkende.

Nedturen blev vendepunktet

– Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, siger Anne-Marie.

Det er hendes eget liv et godt bevis på, for det var, da hun var allerlængst nede, at hun fik øje på en lillebitte annonce i Amager Bladet. Den lokkede med, at man for 100 kroner kunne få en forudsigelse om sin fremtid af en astrolog.

– Jeg tænkte: Det kan jo ikke blive værre. Så jeg betalte de 100 kroner og fik cirka 20 sider tilbage om mit liv, husker Anne-Marie.

Hun husker også, at astrologen kort efter ringede og fortalte, at hun gerne ville mødes, fordi der var noget særligt i Anne-Maries horoskop.

Du har clairvoyante evner

”Hun vil bare have min penge,” tænkte Anne-Marie mistroisk. Men hun dukkede alligevel op, da astrologen lovede, at det ikke ville koste en krone. Hun lyttede også, da astrologen fortalte, at Anne-Marie tydeligvis havde clairvoyante evner, som hun burde udnytte. Dengang anede Anne-Marie ikke engang, hvad clairvoyance betød. Men hun blev klogere undervejs i samtalen og forstod, at det handlede om de evner, som hun faktisk havde bemærket, siden hun var 14 år.

– Jeg vidste, at jeg kunne se og fornemme ting, som andre ikke så. Men jeg havde aldrig vidst, hvad det betød, siger Anne-Marie, som efter mødet med astrologen gik ud og købte sit første sæt tarotkort. Lige siden har tarotkortene ligget fast i hendes hænder.

Det var da livet var værst, at Anne-Marie indså, at hun havde særlige evner.
Søren Jul Lamberth

De kendtes spåkone

I dag har Anne-Marie spået flere end 20.000 mennesker. Hun er blevet kaldt de ”Kendtes spåkone”, har udgivet bøger, holdt foredrag og har sin egen faste brevkasse her i Ude og Hjemme.

Kærestesorg kan få en helt ned i det sorte hul. Men den kan også give et spark opad. Det ved Anne-Marie bedre end de fleste, for gennem tiden har hun siddet foran tusindvis af mennesker, som har opsøgt hende for at få råd til at komme igennem ulykkelig kærlighed. Hendes svar er stort set de samme:

Du skal ikke kun tale om din kærestesorg. Du skal også gøre noget

– Når du oplever kærestesorg, gælder det om at bygge dig selv op igen, derfor er du nødt til at gøre noget, du er god til. Noget, der gør dig glad. Måske en interesse, som du tidligere elskede, men som du helt har glemt. Det kan være at gå til badminton. Skrive, male, skifte job eller noget helt andet. Det er også godt at tale om din sorg, men du skal ikke kun tale. Du er skal også handle. Jeg har set så mange mennesker være helt fastlåste i sorgen, fordi de ikke handler, siger Anne-Marie, som udmærket ved, at netop det kan være lettere sagt end gjort.

Anne-Marie har spået mere end 20.000 mennesker om alt lige fra arbejde til graviditeter. Men de fleste spørgsmål har handlet om kærligheden.
Søren Jul Lamberth

Lavede de samme fejl i kærligheden som alle andre

Selv oplevede hun jo, hvor hårdt det var, da kæresten forlod hende. Hun kunne nu aldrig drømme om at hoppe ud fra fjerde sal. Men hun står gerne ved, at hun har kastet sig ud i de samme fejl i kærligheden, som hun ser sine klienter begå.

– Jeg forstår godt, at min kæreste forlod mig dengang. Han fyldte alt i mit liv. Jeg havde smidt alle æg i samme kurv, og jeg lod min forretning gå dårligt og glemte mig selv. Derfor var jeg jo helt tom, da han forlod mig. Jeg havde ingen værdi i mig selv.

Kærlighed og arbejde hænger sammen

Når Anne-Marie taler om kærlighed, taler hun næsten lige så meget om noget andet. Arbejde. I hendes øjne er det nemlig svært at finde den rigtige kærlighed, hvis man ikke har det rigtige job.

– Vi skal hvile i os selv og finde en værdi i os selv, hvis vi vil finde kærligheden. Det har vi især, hvis vi har det rigtige arbejde. Det lyder måske mærkeligt. Men ens arbejdet handler jo om ens identitet, så derfor er det måske ikke så mystisk.

Har du en kærlighedshistorie?

Har du en særlig rørende, smuk, svær eller nærmest umulig kærlighedshistorie? Og har du lyst til at fortælle den i Ude og Hjemmes podcast ”Min kærlighedshistorie”?

Journalist og forfatter Karin Heurlin søger nye medvirkende til podcasten, der handler om virkelige kærlighedshistorier. Altså dem, der ikke kun foregår på de lyserøde skyer. Der er absolut ingen krav til, hvem du er, eller hvordan din kærlighedshistorie ser ud. Historien skal bare være ægte og ærlig og give lytterne troen på, at kærligheden findes. Også selvom den ikke ligner den på film.

Skriv lidt om dig selv og kærligheden til [email protected]

Du kan finde de første otte kærlighedshistorier her.

Skift job og få mere held i kærligheden

Anne-Marie har igen og igen rådet folk til at skifte job, hvis de har rod i kærligheden. Måske ikke det råd, folk forventede at få. Men Anne-Marie er ikke i tvivl om, at det virker. Meget bedre end en slankekur eller et par silikonebryster.

Mødte sin bordherre igen

Vejen til kærligheden kan være at regne ud, også for en clairvoyant. Selv havde Anne-Marie ikke forventet, at hun ville møde sin bordherre fra julefrokosten hos sin kusine igen. Ham, hun stort set ikke ænsede den aften, fordi hun bare sad der, blind af jalousi over sin kæreste. Og ham, som ikke kunne andet end at ryste på hovedet over Anne-Marie og hendes dramatiske tårer.

Men i 1990 mødtes de tilfældigvis igen på et lokalt værtshus gennem fælles venner. Pludselig så Anne-Marie sin tidligere bordherre med helt nye øjne. Bordherren hed Kent, han så også Anne-Marie fra en anden vinkel denne gang, og aftenen sluttede med deres første kys.

En dårlig cocktail

Men fra da af var de ikke helt enige om tempoet for deres relation.

– Kent var lidt af en enspænder og elskede sin frihed, mens jeg hungrede efter at få en kæreste. Det var en dårlig cocktail. Godt nok sås vi en gang imellem, men jeg ville gerne se ham meget mere, husker Anne-Marie, som også husker de velmenende råd fra veninder: ”Opgiv ham. Han vil jo ikke noget.”

Vidste jeg nok skulle få den mand

Anne-Marie havde svært ved at sige dem imod. Hun kunne jo godt se, at interessen ikke var helt gengældt. Især den aften, Kent holdt fest for en masse gode venner, men hvor Anne-Marie aldrig fik en invitation.

– Jeg kunne jo godt se, at det ikke var så godt. Alligevel var der hele tiden noget i mig, der sagde, at den mand skulle jeg nok få. Koste hvad det ville.

Graviditeten ændrede alt

På et tidspunkt var prisen ved at blive for høj. Anne-Marie blev gravid, og Kent gjorde klart, at han ikke ønskede det barn.

– Han forlod mig i to dage, og jeg var ulykkelig og tog hjem og fortalte min mor, at jeg var gravid og nok skulle have barnet alene. ”Jamen så må vi have fat i hans forældre,” sagde min mor. Det skal lige siges, at Kent var 30 år på det tidspunkt, siger Anne-Marie og griner.

Kærligheden er ikke let

I dag kan hun sagtens grine af den klodsede begyndelse. Det hele endte nemlig rigtig godt. Kent kom tilbage efter to dages betænkningstid, og lige siden de fik datteren Julie, som i dag er 30 år, har han været den bedste far og den bedste mand. Kærligheden kan komme med forskellige hastigheder.

– Ingen har lovet os, at kærligheden skal være let. Men hvis vi hviler i os selv og har noget at gå op i og noget at byde ind med, så tiltrækker vi den lettere, siger Anne-Marie.

Kærligheden kan komme med forskellig hastighed. Da Kent og Anne-Marie først fandt takten, har de haft et lykkeligt liv sammen lige siden.
Clairvoyant Anne-Marie Østersø giver sine bedste råd om kærligheden.
Søren Jul Lamberth

Anne-Marie Østersøs bedste råd om kærlighed

1. Omgiv dig med de rigtige

Hvis du er single og ønsker en kæreste, sker der ofte det, at du omgiver dig med andre singler. Jeg vil anbefale, at du gør det modsatte. Brug tid med dem, der allerede har en kæreste, for det smitter af i energierne. Det samme gælder, hvis du ønsker at blive gravid. Så gælder det om at tilbringe tid med andre gravide.

2. Find det rigtige arbejde

Kærlighed og arbejde hænger sammen. Hvis du ikke har det rigtige arbejde, har du svært ved at finde den rigtige kærlighed. Det lyder måske mærkeligt, men hvis du for eksempel har et job bare fordi, det betaler godt, så gør du dig selv mindre værd end penge, og det kan man mærke, når man skal ud at score.

3. Du skal tænde på dig selv

Når du ønsker at finde kærlighed, gælder det om at komme med noget til bordet. Du skal altså hvile i dig selv og have noget at byde på i dit eget liv og ikke bare sidde og vente på, at en eller anden, du er forelsket i ringer. Find en hobby, gå i biografen med veninder, dyrk motion. Dit liv skal ikke gå i stå, bare fordi du er forelsket. Hvis du ikke tænder på dig selv, er det svært for andre at gøre det. Husk at det ikke hjælper at tabe dig 20 kilo eller fylde noget i læberne. Det giver dig ikke reel værdi.

4. Bland ikke kærlighed og penge

Min mand og jeg har hver sin økonomi. Og det har hjulpet os rigtig meget. Jeg har set mange parforhold slutte på grund af økonomi. For mange diskussionen om økonomi kan nemlig ødelægge kærligheden. Derfor vil jeg også anbefale, at man ikke sætter sig så hårdt i det, at der aldrig ar råd til sushi eller ferier.

5. Er du udsat for utroskab: Kig på dig selv

Det lyder måske hårdt, men i mine øjne er der tre involverede i utroskab, som alle spiller en rolle. Jeg tror på, man tiltrækker utroskab, hvis man ikke er tro mod sig selv. Hvis man for eksempel har det forkerte arbejde. Det er selvfølgelig ikke folks egen skyld, hvis de er udsat for utroskab. Men hvis de ikke er tro mod sig selv, er der større risiko for at tiltrække det.

6. Er du utro: Find værdi et andet sted

Folk, som er utro igen og igen, hviler typisk ikke i sig selv. Tit mangler de selvværd, og så forelsker de sig i en eller anden, fordi det giver dem værdi. Derfor vil det være sundt at finde værdi et andet sted. For eksempel at begynde at dyrke noget, som man er god til.

[node:advert-in-body_4]

7. Kærligheden må gerne slå gnister

Et skænderi i forholdet er ikke altid et tegn på, at det går det forkerte vej. Faktisk kan det være godt for kærligheden.

8. Husk at alle ikke behøver finde en parter

Vi behøver ikke alle sammen ende med en partner. Husk at kærlighed kan komme på mange måder. For nogen handler det for eksempel om kærligheden til deres børn, venner eller dyr.

Lyt til Anne-Maries kærlighedshistorie og bedste råd

I podcasten ”Min kærlighedshistorie” fortæller Anne-Marie Østersø sin egen kærlighedshistorie på godt og ondt til journalist Karin Heurlin. Hun giver også sine bedste råd om kærlighed.

Lyt med herunder, i ALLY eller der, hvor du foretrækker at lytte til podcasts

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold