Skæbner

Nye madvaner afslørede Marias graviditet

23. september 2019 Af Karin Heurlin. Foto: Søren Lamberth.
Da 16-årige Maria sagde til sin mor, at hun gerne ville have makrel på franskbrød til morgenmad, startede det alarmklokkerne. - Er du gravid? spurgte hendes mor ligeud.

Den morgen Maria fra de unge Mødre stod på badeværelset og stirrede på en positiv graviditetstest, havde hun mest af alt lyst til løbe væk. Hun var 16 år, og det var ikke ligefrem en del af planen. 1000 tanker gik igennem hendes hoved den morgen. Og en hel del af dem handlede om, hvordan hun skulle fortælle det til sin mor.

Bange for at skuffe mor

- Jeg var nærmest i en choktilstand, og jeg var så bange for, at min mor skulle blive sur og skuffet, husker Maria, som på det tidspunkt gik på efterskole. Men samme dag blev hun hentet af sin mor, fordi de sammen skulle køre til Norge og holde familieferie.

Det blev nu ikke en ferie, som nogen af dem mindes med stor glæde. På vej i bilen slap sandheden nemlig ud. Og det gjorde den faktisk, uden Maria direkte fortalte om sin graviditet. Hendes mor regnede den selv ud.

Faktisk var det Marias nye madvaner, der afslørede hende.

Makrelmadder og slik

- Jeg vil gerne have makrel på franskbrød til morgenmad. Og jeg vil gerne have noget slik nu, sagde hun i bilen.

Umiddelbart var det måske et meget uskyldigt ønske. Men for Marias mor, Ellen, startede det nogle alarmklokker.

- Det virkede fuldstændig underligt i min verden. Maria var normalt så bange for at blive for tyk, at hun aldrig rørte aldrig slik, siger Ellen, som også vidste, at hendes datter normalt aldrig spiste morgenmad. Og da slet ikke makrelmadder. Derfor fik hun en mistanke, som hun var nødt til at få svar på, så hun spurgte sin datter ligeud: Er du gravid?

Din klovn

Da Ellen hørte svaret, var hendes første kommentar: Din klovn.

Lige bagefter gav hun dog sin datter et ordentligt kram. Men det tog noget tid for den kommende mormor at vænne sig til tanken.

Hvad nu med fremtiden?

- Det er jo de færreste teenagemødre, der ønsker at få af vide, at ens barn er gravid. Jeg havde en masse tanker om, hvordan hun skulle klare fremtiden.

Maria trives i rollen som mor

I dag er det halvandet år siden, at Maria blev mor til lille Vincent, og Ellen får et helt særligt lys i øjnene, når hun taler om sit barnebarn. Han har nemlig ført utrolig meget godt med sig i familien.

- Det er så tydliget at mærke, at Maria har det rigtig godt i rollen som mor. Hun elsker Vincent, og han giver hende så meget hver eneste dag.

De unge mødre kan ses tirsdag og onsdag kl 20.30 på Kanal 4 eller streames på Dplay

Sponsoreret indhold