Nu hjælper hun børn i nød

Natascha Kampusch blev verdenskendt, da hun i 2006 slap fri efter otte år i fangenskab hos sin bortfører. I dag har hun tjent millioner på sin livshistorie - og pengene, dem bruger hun til velgørenhed.

Natascha Kampusch

Natascha Kampusch blev kendt over hele verden, da hun undslap sin kidnapper Wolfgang Priklopil i 2006. Da havde hun siddet fanget i sin bortførers hemmelige kælder i otte år. Siden har en bølge af forfærdelige kidnapningssager rystet hele verden. I 2008 var det bl.a. sagen om østrigske Josef Fritzl, som havde holdt sin datter, Elisabeth Fritzl, fanget i husets kælder i 24 år, der efterlod verden i chok. Syv gange gjorde den uhyggelige mand sin egen datter gravid, og seks af børnene overlevede.

LÆS OGSÅ: Sexmonster fra Cleveland skal 1.000 år i fængsel

Fik barn med sin fange

I maj i år blev Ariel Castro anholdt i Cleveland, USA, efter at han i en periode på over 10 år havde holdt tre kvinder fanget i sit hus. Her mishandlede og ydmygede han sine fanger og fik bl.a. et barn med den ene af kvinderne. Pigen, som også blev befriet fra huset sammen med de tre kvinder, er i dag seks år gammel.

LÆS OGSÅ: Nu fortæller Hannah om rædslerne

Verden tørster efter en tapper kvinde

Senest, for blot få uger siden, blev tre kvinder befriet, efter at de havde været holdt som slaver i et hus i det sydlige London i 30 år. Oven på disse tragedier er der vist ingen tvivl om, at verden tørster efter en tapper kvinde, som tør træde ud af skyggen og gøre bortførernes ugerninger til skamme. Vise dem, hvem der vandt i sidste ende. Og vise dem, at selv de uhyrligheder, som de udsatte kvinderne for, ikke kunne knække dem.

LÆS OGSÅ: Cleveland-ofre siger tak

Ondskaben må ikke vinde

Sådan en kvinde har 25-årige Natascha Kampusch forvandlet sig til. Wolfgang Priklopil nåede ikke at opleve sit offers triumf, han begik selvmord, da Kampusch undslap hans herredømme. Også Ariel Castro begik selvmord, da det var hans tur til at blive spærret inde. Men det er alt sammen lige meget nu. Natascha Kampusch er et signal til alle om, at ondskaben ikke må vinde.

LÆS OGSÅ: Forelsket i sexgalning

Kidnappet som 10-årig

Langsomt, men stålsat, er den tapre kvinde vendt tilbage til en normal tilværelse igen. En tilværelse, Natascha Kampusch havde, indtil hun som 10-årig blev kidnappet. Allerede tidligt efter hendes mareridt var sluttet, besluttede hun sig for at vende det til noget positivt. Natascha Kampusch blev vært i sit eget talkshow på østrigsk tv, og senere udgav hun også bogen "3096 dage", der i juli i år udkom som biograffilm og havde danske Thure Lindhardt i den anden hovedrolle som Wolfgang Priklopil.

De gode gerninger

Natascha Kampusch tjente 8 millioner kroner på bogen, og hun har brugt alle pengene på at oprette "Natascha Kampusch Foundation". En hjælpeorganisation, som hjælper afrikanske børn i hungersnød, og som hjælper med at opspore bortførte børn i Sydamerika. I 2011 åbnede Natascha Kampusch en børneklinik i Sri Lanka for at hjælpe ofrene efter tsunamien. Og sådan kunne man blive ved med at nævne den stærke kvindes gode gerninger.

LÆS OGSÅ: Amagermandens sidste offer: Nu har jeg magten

Virkeligheden var langt værre

Selv har Natascha Kampusch tidligere udtalt om biograffilmen, der er bygget på hendes selvbiografi samt politiets forhørsprotokoller:

- Jeg genkender mig selv i langt de fleste af filmens scener, men virkeligheden var meget værre. Det kan man bare ikke vise i biografen, for det er jo ikke nogen gyserfilm.

Flygtede da telefonen ringede

Natascha Kampusch nåede at tilbringe 3096 dage i fangenskab, inden det endelig lykkedes hende at flygte. En sommerdag i august 2006 havde Priklopil sat den 18-årige pige til at gøre rent i sin bil. Pludselig ringede telefonen, og han var nødt til at gå væk på grund af larmen fra støvsugeren. Natascha Kampusch, som var både udsultet, afkræftet og svag efter de mange år i Priklopils kælder, tog en hurtig beslutning og løb!

LÆS OGSÅ: Cleveland-kidnapper fundet hængt i sin celle

Genkendte sin datter på ar

Hun bankede på vinduet hos en ældre dame, og kort efter blev politiet tilkaldt. På politistationen blev Natascha Kampusch genforenet med sine forældre, som hun ikke havde set siden bortførelsen. Det første, hendes far gjorde, var at lede efter et ar, hun havde fået som lille. Derefter krammede han sin datter.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-