Sundhed uden recept

5 ting der sker i kroppen, når du passer børnebørn

13. september Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
Har du børnebørn? Hvis ja, vidste du så, at flere studier indikerer, at aktivt samvær med børnebørn kan bidrage til et længere og sundere liv?
En glad ung pige og en ældre glad kvinde

Børnebørn bringer mere glæde end bare smil. Flere studier viser nemlig, at aktiv involvering med børnebørn både kan føre til et længere liv og give bedre helbred.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her er fem eksempler.

  1. Kvalitetstid med børnebørn frigiver oxytocin, også kendt som kærlighedshormonet. Det styrker båndet mellem jer, fremmer positive følelser og mindsker stress. Kontakt med børnebørn kan modvirke ensomhed og depression. Selv om de kan være nok så livlige, danner du faktisk mindre af stresshormonet kortisol og fremmer i stedet ­følelser af tryghed og velvære.
  2. Børnebørn kan holde dig yngre. En undersøgelse af over 500 ældre i Tyskland og Schweiz viste, at dem, der regelmæssigt passede deres børnebørn, i gennemsnit levede fem år længere.
  3. Børnebørnene tvinger dig op ad sofaen og være mere fysisk aktiv med leg og gåture. Samt den store oprydning bagefter. Det er med til at bevare styrken af muskler og knogler samt stimulere din balance og koordinationsevne.
  4. At passe børnebørn kræver hukommelse, opmærksomhed, koncentration, multitasking og hurtige reaktioner. Du holder hjernen skarp ved at være aktivt engageret i deres interesser og ved at læse sammen med dem. Denne hjernetræning skaber neuroplasticitet, det vil sige at man danner nye forbindelser mellem hjernecellerne. Det er en af de bedste måde at modvirke demens og Alzheimers.
  5. Mødet med børnebørnenes småinfektioner tvinger dit eget immunforsvar til at være mere på vagt og forbedrer modstandskraften over for virus og bakterier.

Sponsoreret indhold