Sundhed uden recept

Ideer til at spise mindre kød

4. marts Af Jerk W. Langer. Foto: Shutterstock.
Jerk W. Langer giver dig en række ideer til, hvordan du kan spise mindre kød. Læs dem her.
Forskellige grøntsager

Mange af os er begyndt at lægge flere fødevarer fra planteverdenen på tallerkenen på bekostning af kød. Ikke kun på grund af sundhedsgevinsten, men for mange også af hensyn til klima, dyrevelfærd samt de stigende kødpriser.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her er nogle ideer til at spise mindre kød:

  • Vælg fisk i stedet for kød så ofte som muligt. Det er også meget sundere.
  • Læg fiskefrikadeller, sild, makrel, tun, laks og torskerogn på rugbrødet i stedet for kødpålæg.
  • Brug alle køleskabets grøntsagsresterne til en ugentlig vegetarisk dag. Så bekæmper du samtidig madspild.
  • Udskift kødet i gryderetter og fars helt eller delvist med linser, bønner eller kikærter. Du kan også tilsætte loppefrøskaller for at få ekstra kostfibre.
  • Skær ned på mængden. Tænk på kød som tilbehør i stedet for hovedret. Altså at du spiser salat med en frikadelle, ikke frikadeller med salat.

 

Sponsoreret indhold