Sundhed uden recept

Kost og medicin

24. april Af Jerk W. Langer.
Foto: Colourbox.
Kan man spise antiinflammatorisk kost, hvis man tager blodfortyndende medicin? Læge Jerk W. Langer giver svaret her.
Broccoli

Kære Jerk

Jeg har købt en bog om antiinflammatorisk kost. Min mand overvejer at hoppe med. Han har tarmsygdommen cøliaki, som vi godt kan håndtere ud fra opskrifterne. Men min mand skal også tage den blodfortyndende medicin Xarelto resten af livet på grund af en blodprop i benet.

Kan han også spise antiinflammatorisk kost, eller skal vi tage særlige hensyn? Jeg tænker især på ingefær, som man skal være varsom med, når man får blodfortyndende, så vi har droppet ingefærshots.

Jeg er med på, at grønne grøntsager er i orden, og at min mand ikke skal tage fiskeolietilskud.

- Anni

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Anni

Du har fattet det hele meget fint, og I kan sagtens spise antiinflammatorisk kost, når I tager hensyn til, at din mand ikke tåler gluten.

Fiskeolie, hvidløg og ingefær som tilskud bør undgås, men I kan godt spise fisk nogle gange om ugen samt anvende krydderurterne i mindre mængder, hvad man typisk også gør. Jeg håber på, at det vil være alle tiders for jer begge.

Til andre læsere skal jeg nævne, at den nævnte blodfortyndende medicin er en moderne type, hvor man gerne må spise grønne bladgrøntsager, selv om de indeholder vitamin K. Det skal man ellers være forsigtig med i blodfortyndende behandling med ældre typer medicin.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold