Sundhed uden recept

Sådan undgår du rådne kapsler

9. januar 2013 Af Jerk W. Langer. Foto: All Over Press.
Jerk W. Langer har samlet 8 tips til at undgå rådne kapsler, så du sikre dig, at de stadig er sunde, når du spiser dem.
Fiskeolie

Et af de store problemer med fiskeoliepræparater er, at omega-3 fedtsyrer er ustabile og skrøbelige. Deres forbandelse er simpelthen, at de let ilter og forharsker. Altså rådner, om du vil. Især, hvis olien udsættes for kraftig sollys eller varme. Men somme tider harsker den allerede ved produktionen eller transporten til butikken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Harsk fiskeolie lugter og smager rigtig grimt. Men lukket inde i en tyk gelatinekapsel er det næsten umuligt for forbrugeren at afsløre harsk olie.

De foreløbige forsøg på mennesker tyder heldigvis på, at harsk fiskeolie ikke er sundhedsskadelig. Studierne har dog kun pågået i nogle uger. Men nogle laboratoriestudier på celler i reagensglas peger på, at forharskede fiskeolier kan skade celler.

Derfor taler fornuften selvfølgelig for, at man gør en indsats for at undgå harske fiskeolier.

Sådan undgår du harske kapsler:

  1. Overskrid aldrig holdbarsdatoen på pakningen
  2. Vær opmærksom på, at holdbarhedsdatoen ikke giver garanti for, at fiskeolien er i orden.
  3. Smag på olien i en kapsel, hver gang du køber en ny æske. Skær forsigtigt kapslen over, og undgå endelig at sprøjte olie på tøjet, for den plet er svær at få fjernet igen. Fiskeolie skal have en mild smag, der umiskendelig er fisk, men ikke smager grimt.
  4. Flydende fiskeolie er nemmere at afsløre som harsk, fordi du direkte drikker den. Men hvis den er tilsat smag såsom lakrids eller appelsin, så pas på, at smagsstofferne ikke skjuler den forharskede smag.
  5. Får du ofte ubehageligt smagende opstød efter indtagelse af en kapsel, kan det være tegn på, at olien er forharsket.
  6. Vælg generelt et produkt fra en anerkendt producent.
  7. Dyre præparater afsløres somme tider også som harske. Så høj pris er bestemt ingen garanti for, at produktet er i orden.
  8. Vær generelt tilbageholden med produkter, som også er tilsat flere andre indholdsstoffer. Vi ved for lidt om, hvad der sker, når omega-3 blandes med andre stoffer. Der bør dog altid være vitamin E i et omega-3 præparat, da dette vitamin beskytter mod forharskning.

 

Sponsoreret indhold