Sådan klarer du flyveturen

Få gode råd til din rejse fra Ude og Hjemmes læge Jerk W. Langer, hvis den kræver en tur med fly. Ferien skal jo starte godt...

Foto: All Over Press

Sommerferien er over os, og rigtig mange skal flyve til fjerne feriemål. Her er nogle gode råd til flyveturen.

1. Den tørre luft i kabinen irriterer slimhinderne og dræner på længere ture også kroppen for væske. Så tag en flaske vand med om bord.

2. Kabinens tørre luft gør, at du kan få gavn af en fugtighedscreme til både hænder og ansigt.

3. Vip også hyppigt med fødderne, drej i anklerne, og skiftevis spænd og afslap benenes muskler. Mange stillesiddende timer samler blodet i benene, så fødderne hæver op. I værste fald risikerer man en vene-blodprop i benet, selvom det ikke sker ret tit.

Læs også: Sådan får du vand nok

4. Benpladsen afhænger selvfølgelig af ens kropsstørrelse, men der er ingen grund til at gøre det endnu værre ved at lægge tasker og tøj på gulvet eller i lommen foran. Få det op i rummet over sædet.

5. Medmindre du flotter dig med en af de dyre pladser på et rutefly, er maden om bord sjældent noget at skrive hjem om, især ikke på de kortere ture. Spis et måltid i den sundere afdeling i lufthavnen. På længere rejser med rutefly kan du hos mange selskaber forhåndsbestille særlige måltider uden beregning.

6. På længere ture, især om natten når man sover, kommer man nemt til at fryse. Da er en langærmet trøje og varme sokker lykken.

7. En sovemaske og et par ørepropper sætter du pris på, når du skal sove, såfremt lyset ikke er dæmpet, eller højrystede passagerer i nærheden larmer løs.

Læs også: Spis is med god samvittighed

8. En pude med nakkestøtte forhindrer hovedet i at vippe frem og tilbage under søvnen. Så sover du bedre og slipper for nakkesmerter.

9. Benytter du kontaktlinser, kan den tørre kabineluft virke irriterende. Briller er en bedre løsning undervejs.

10. Propper og smerter i ørerne kan genere under start og landing, hvis man ikke får udlignet trykket ved at holde sig for næsen og puste luft ind og ud af mellemøret. Du kan også gabe, synke, drikke, tygge tyggegummi eller sutte på et bolsje.

Læs også om Camilla fra "De unge mødre"'s fantastiske rejse

Læs også om den russiske dreng, som blev leveret tilbage af sin adoptivmor