Rejser

København: Fire tips til familievenlig efterårsferie

23. september 2017 af Caroline Wigdal Foto: PR Den Blå Planet
PR Den Blå Planet
Efterårsferien er i sigte og dermed et spørgsmål om, hvad den skal gå med. For hvad finder man på, når vinden rusker i træerne og dagene er blevet køligere? Her er fire tips til jeres efterårsferie.
Familievenlig efterårsferie for hele familien

Gys blandt græskar i din efterårsferie

I oktober-mørket lyses Tivoli op i af et orange skær, og et skrig lyder i ny og næ. Det er ikke kun den slags sædvanlige skrig fra Det Gyldne Tårns frie fald, men også fra forskrækkede tivoli-gæster, der vovede sig ind i halloween-sæsonen under Monsters Night Out, som er den 28. oktober. På den dag gemmer skeletter og monstre sig blandt det ellers velkendte, venlige personale, og en parade af zombier og vampyrer vil optræde. Fra boderne strømmer som altid en duft af popcorn og nybagte, helt uimodståelige vafler, og mens man går rundt dér i forlystelsesparken, er det ikke til at finde ude af, og man mest af alt føler hygge eller uhygge. Den 14. oktober afholdes for 10. gang DM i Kæmpegræskar, hvor de store, imponerende græskar af sorten Atlantic Giant kan ses - sidste års vinder var på 342 kilo. Men i det hele taget er det en smuk oplevelse at besøge Tivoli i efteråret - uanset hvilken dag det er. Mærk gåsehuden, som ikke opstår fordi det er blevet en kølig efterårsmåned, men fordi det faktisk er ret skræmmende at gå rundt i mørket blandt 20.000 græskar. Halloweensæsonen er fra 13. oktober til den 5. november, entrépris fra 110 kroner, tivoli.dk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Idéer til din efterårsferie - også selv om du ikke kan holde fri fra arbejde

På med malerhatten

Roen mærkes med det samme i træder ind i lokalet hos Creative Space, og rundt omkring ved bordene er der koncentration og fordybelse, mens der arbejdes med pensler, paletter og stempler. Keramikværkstedet Creative Space på Østerbro eller Frederiksberg tager i mod alle med åbne arme, både dem på 1 og dem på 101 år. Et bord koster ikke noget, i stedet betales der for den skål, kop, tallerken eller vase, man vælger. Butikken brænder og glaserer den færdigmalede keramik, og så kan man hente sit lille, personlige kunstværk en uge senere. Der er 80 forskellige farver, 170 forskellige slags keramik at vælge imellem og det mest populære valg er en kaffekop – og så er det også ret populært at bestille varm kakao med flødeskum i værkstedets lille cafe. Reserver et bord, da der kan være fyldt – især i weekender og ferier.

Læs også: Her er de 10 mest populære rejsemål for efterårsferien

Under overfladen

Hammerhajer, rokker, dværgkrokodiller og et farverige koralrev kan opleves i Kastrup, hvor udstillingsakvariet Den Blå Planet ligger. Det er faktisk Nordeuropas største og at gå en tur i akvariet føles som at gå i vandet blandt de cirka 20.000 fisk og havdyr, der er fordelt på 53 akvarier med i alt syv millioner liter vand. I efterårsferien er der skruet op for underholdningen, og der er noget på færde på Den Blå Planet. Fisk forsvinder på mystisk vis fra akvarierne, og dyrepasserne undrer sig. For hvem er skurken? I efterårsferien er det op til gæsterne at hjælpe Den Blå Planet med at opklare mysteriet - og der er brug for både store og små havdetektiver. Læs meget mere her

Læs også: Spænd hjelmen og tag på hulehop i Wales

Ansigt til ansigt...

Med farao. En farao er en gudekonge i det gamle Ægypten, og hvis man ikke har mødt ham før, har man nu muligheden. Glyptoteket, et museum beliggende ved Hovedbanegården i København, åbner op for særudstillingen ”Farao - Magtens ansigt”, som er særligt henvendt til børn. Man behøver hverken være vild med at besøge museer eller være interesseret i faraoer og det gamle Ægypten – at gå rundt en eftermiddag blandt gamle mumier, antikke skulpturer, magiske hieroglyffer og kongehoveder med alvorlige ansigtsudtryk, er en oplevelse. Her kan man blive klogere på faraos magt og hvordan han gjorde indtryk på Ægypten og dets folk.

Se hele guiden i Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 20 september 2017.

Sponsoreret indhold