Mimi - Kærligt talt

Brev til Mimi: Kan jeg sælge barndomshjemmet?

6. juli 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Mutter blev enke for et par år siden og vil gerne sælge sit hus og begynde på en ny tilværelse – ægteskabet var ikke særligt godt. Hendes to voksne børn er dog ikke meget for, at deres barndomshjem bliver solgt.

Kære Mimi
Jeg mistede min mand på snart to år siden, han havde svage lunger og døde af covid. Det er selvfølgelig et savn, men jeg må desværre indrømme, at det på en måde også er en lettelse. Min mand var ikke nem at leve sammen med de sidste år. Han blev mere og mere følelseskold, og jeg følte, jeg blev mødt med tavse bebrejdelser hver eneste dag.

De forgudede deres far

Når jeg prøvede at spørge til ham, blev jeg mødt med et skuldertræk. Han mente, jeg så syner, og at han var sit gode gamle jeg. Udadtil var han venlig og imødekommende. Vi har to voksne børn, der forgudede deres far – og omvendt.

For min mand betød facaden alt. Hus og have skulle stå snorlige, bilen blev vasket og poleret hver søndag, og hans perfektionisme blev værre, jo ældre han blev.

Han gik på pension to år før sin død, jeg arbejder stadig. Han kan kun roses for den måde, hvorpå han har sørget for mig økonomisk, og jeg har råd til at blive i vores hus. Alligevel har jeg mest lyst til at sælge, finde en nem lejlighed og tage mere ud og rejse, når jeg om et par år går på pension.

Jeg luftede tanken over for børnene, og de gik helt i baglås! Jeg kunne da ikke tillade mig at sælge deres barndomshjem, og min søn påpegede, at jeg havde råd til rengøringshjælp og havemand, hvis det kneb med kræfterne. Deres far havde selvfølgelig forklaret dem, hvor godt han sørgede for mig.

Jeg har ikke lyst til at ødelægge børnenes glansbillede af deres far, men huset giver mig dårlige minder, og jeg vil gerne videre i livet. Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre. Hvad mener du?
Med venlig hilsen Mutter

Lad ikke børnene styre dig

Kære Mutter
Du skal gøre lige præcis, hvad der passer dig i din nye tilværelse. Jeg er overrasket over, at dine børn kan finde på at blande sig så meget i dit liv. Det har de absolut ingen ret til. Det er fint, at dine børn har et godt minde om deres far, og det behøver du ikke at ændre på.

Men derfra og til at forsøge at styre, hvordan du skal leve resten af dit liv, er der langt. Det er helt forkert.

Du må tale grundigt med børnene. Du har mistet din mand og har al mulig ret til at indrette dig efter dit eget ønske under de nye forhold.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold