Kage og dessert

Pandekage opskrift: 5 lækre opskrifter

12. februar 2013 af Ida Trolle / Fotos: Jacob Ljørring, Mannerup-Kate's Joint, Anton G. Skov
I dag er det international pandekagedag! Vi har derfor samlet de bedste eksempler på en pandekage opskrift i et galleri, så du kan få pandekager med blandt andet blåbærhonning og chokoladesauce.

I dag er det international pandekagedag, hvilket er en fantastisk undskyldning til at spise pandekager. Få din pandekage opskrift her!

Pandekagedagen, også kendte som Hvide Tirsdag, falder altid tirsdagen efter fastelavn. Det er en gammel kristen tradition, men den er kun blevet fejret i Danmark siden 2006.

Traditionen bygger på, at man i gamle dage op til påske fastede. Man måtte hverken spise sukker, æg, hvidt mel eller mælk, så på pandekagedagen, spiste man det så for sidste gang. Og det er jo alle ingredienserne til de bedste pandekager og årsagen til navnet Hvide tirsdag.

Pandekage opskrift til morgenmaden

Pandekagens oprindelse er ukendt, men man mener, at det er en af de første slags morgenmad lavet af brød.

Vi har samlet fem forskellige eksempler på en pandekage opskrift i galleriet forneden. Der er både pandekage opskrift med blåbærhonning, chokoladesauce og is, så du selv kan vælge om pandekagen skal spise som dessert eller i en brunch.

Kilder: http://www.b.dk/danmark/i-dag-er-det-store-pandekagedag, http://spademanns.wikia.com/wiki/Pandekage

Se alle vores lækre pandekageopskrifter her!

Sponsoreret indhold