Rødbedesaft og blodtryk

Rødebedesaft kan være godt for blodtrykket, men kan man få for meget rødebede? Læs her, hvad Jerk W. Langer mener. 

Lægen har givet mig tre måneder til at prøve selv at sænke blodtrykket, som desværre er blevet for højt. Blandt andet inspireret af din blodtryksbog drikker jeg nu rødbedesaft blandet med granatæblesaft hver dag.

Jeg oplever, at blodtrykket falder, at jeg sover bedre, og at jeg er begyndt at tabe mig. Vægten har jeg bøvlet med i lang tid, så det er dejligt.

Mit spørgsmål er, om jeg kan få for meget rødbede, hvis jeg ud over saften eksempelvis også laver salat med revne rødbeder?

Anette.

Kære Anette.

Tillykke med gevinsten på dit blodtryk.

Jeg tror bestemt, at både rødbedesaften og dit vægttab har betydning. Rødbeder indeholder stoffet nitrat, der udvider blodkarrene, så blodet lettere strømmer afsted, og blodtrykket dermed falder.

Foruden rødbede finder du også nitrat i grønne bladgrøntsager, blandt andet rucolasalat, bladselleri, spinat, salat, radiser og bladbeder, som også af den grund er alletiders at spise.

Jeg mener ikke, at du får for meget rødbede, hvis du foruden at drikke saften også laver salat med rødbeder. Men som altid er det fornuftigt at holde sig inden for rimelighedens grænser, så på dage, når du spiser du en masse rødbeder, behøver du ikke drikke rødbedesaft i spandevis.

Mange hilsner Jerk W. Langer.