Faste fra klokken 15

Har du prøvet 5:2 Kuren, eller overvejer du en anden kur, hvor du skal faste, så få gode råd fra læge Jerk W. Langer her.

Læge Jerk W. Langer giver dig Sundhed uden recept hver uge i Ude og Hjemme.

Her er et brev fra denne uges brevkasse.

LÆS OGSÅ: Faste kan være sundt - især hvis du vejede for lidt som nyfødt

Kære Jerk

I et tidligere nummer af Ude og Hjemme nævnte du, at man som et alternativ til 5:2 Kuren, hvor man spiser meget mindre to af ugens dage, kan faste fra klokken 15 om eftermiddagen og til næste morgen. Taber man sig lige så meget ved at faste en halv dag? Jeg kan nemlig bedre lide at stoppe med at spise klokken 15.

Janni

Faste fra klokken 15

Kære Janni
Erfaringsmæssigt taber du dig også ved den såkaldte periodiske faste, hvor du holder op med at spise om eftermiddagen. Men om det sker lige så hurtigt som på 5:2 Kuren, kan man ikke forudsige. Til gengæld opfatter mange det som nemt at administrere.

Min tanke med periodisk faste er, at vi er tilbøjelige til at indtage mange kalorier eftermiddag og aften, og de er langt fra altid af den sundeste slags. Først snacker man om eftermiddagen, derefter er det tid til det veldækkede middagsbord, hvor man måske også får dessert, inden man fortsætter med noget lækkert foran fjernsynet.

LÆS OGSÅ: Ida har testet 5:2 Kuren i 8 uger: ”En nem kur uden afsavn

Ved ikke at spise efter klokken 15 får du stadig morgenmad og frokost, som fylder lagrene op, så du ikke bliver for sulten sidst på dagen. Spis frokost så tæt på klokken 15 som praktisk muligt.

Periodisk faste gør dig opmærksom på, hvor mange ligegyldige ting, der nemt spises på en helt almindelig aften. Du bliver mere bevidst om kun at spise, når du virkelig er sulten. Det kan være en udfordring i begyndelsen, fordi mad fylder så meget i det daglige. Prøv at aktivere dig på en anden vis ved at gå en tur, tage i teatret eller besøge venner.

Mange hilsner

Jerk W. Langer

LÆS OGSÅ: Bliv slank med 5:2 kuren

Få sundhed uden recept af læge Jerk W. Langer hver uge i Ude og Hjemme.