Sundhed uden recept

5:2 kuren er den bedste

12. februar 2014 Af Søren Johannesen. Foto: TV 2.
I fem uger har Ude og Hjemmes læge, Jerk W. Langer, og ernæringseksperten Louise Bruun testet fem slankekure i tv-programmet ”En kur der dur” på TV 2. I mandags kårede parret vinderkuren. Det blev 5:2 kuren, ikke mindst, fordi den er så nem at gå til.
 Louise Bruun og Jerk W. Langer
Ernæringsekspert Louise Bruun og Jerk W. Langer er vilde med 5:2-kuren.

De har svedt og kæmpet, grinet og lidt, deltagerne i TV 2-programmet "En kur der dur". I fem uger har Ude og Hjemmes læge, Jerk W. Langer, og ernæringsekspert Louise Bruun fået en række deltagere til at afprøve fem af tidens mest populære slankekure - og i mandags skulle de to eksperter så finde hver deres favoritkur.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nem at gå til

Af de fem kure - juicekuren, stenalderkuren, LCHF, 5:2 kuren og Dukan kuren - endte 5:2 kuren med at løbe med sejren.

- 5:2 kuren er på mange måder rigtig nem at gå til, i sær fordi man kun skal interessere sig for kuren i to ud af ugens syv dage, siger Jerk W. Langer i en artikel på TV 2s hjemmeside.

- Ulempen er så, at man er sulten i to dage. Rigtig mange mennesker er ikke vant til at være sultne, derfor føler de, at det er ubehageligt, men de fleste finder også ud af, at det ikke er farligt, fortsætter han.

To fastedage

Kuren går i al sin enkelthed ud på, at man spiser normalt i fem af ugens dage. De resterende to dage - som ikke må ligge op ad hinanden - spiser man meget begrænset. For kvinder betyder det 500 kalorier per dag, og for mænd 600 kalorier.

- 500 kalorier er ca. en tredjedel af den mængde mad, som en kvinde normalt indtager på en dag, så det er ikke sådan, at man slet ikke får noget mad, man får bare ikke ret meget mad. Men så kan man jo glæde sig over, at man allerede dagen efter kan spise almindeligt igen, siger Jerk W. Langer til TV 2.

Jerk W. Langer og Louise Bruun
Jerk W. Langer og Louise Bruun har sammen skrevet bogen "SUPER 5:2", der er en guide til, hvordan du på 10 uger kan du tabe dig 10 kilo.

Bogen kan købes HER >>

Godt mod smerter

Overraskende for både lægen og ernæringseksperten var det, at 5:2 kuren tilsyneladende også hjalp deltagerne, der havde smerter i kroppen. En af deltagerne i programmet slap pludselig af med mange års rygsmerter.

- Fra gammel tid har man anvendt faste som smertelindrende behandling, for eksempel for gigt. Og det var også noget, vi observerede ved en af vores deltagere, så det er en sund bivirkning ved Kuren, siger Jerk W. Langer.

Vil du vide mere om 5:2 kuren kan du finde guides, kostplaner og masser af opskrifter til fastedagene på slankeklubben.dk

Ikke for alle

Han understreger dog, at han ikke vil anbefale Kuren til gravide, børn eller mennesker, der har en insulinkrævende sukkersyge.

Sponsoreret indhold