Sundhed uden recept

Fede mandler

29. maj Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
Er du også vild med at spise mandler? En læser vil gerne vide, om man kan spise 50 gram mandler om dagen, når man gerne vil tabe sig.
Mandler

Kære Jerk

Mandler siges at slanke, men der er altså 300 kcal i 50 gram mandler.

Er du alligevel enig, i at det er i orden at spise 50 gram om dagen, blandt andet som mellemmåltid, når man gerne vil tabe sig?

- En nysgerrig kvinde

Kære nysgerrige

Alt skal spise med måde, også mandler, og personligt synes jeg, at 50 gram om dagen er i overkanten, fordi det levner mindre plads til andre fødevarer. Og fordi jeg anbefaler at holde igen med mellemmåltider, når man gerne vil tabe sig.

Men mandler kan udmærket indgå i en kaloriebevidst kost, selv om de umiddelbart er meget kalorieholdige på grund af det høje fedtindhold, der som du korrekt anfører tilfører 300 kcal per 50 gram. Men en hel del af fedtstofferne optages ikke i kroppen, og ifølge forsøg taber man sig lettere, når kalorierne stammer fra mandler end fra mange andre fedtkilder.

Mandlens kostfibre og proteiner er med til at fremkalde mæthed. En del af fedtet i mandler er enkeltumættet, altså af samme sunde type som i olivenolie, ligesom du får lidt alfalinolensyre, som kroppen delvis omdanner til omega-3 fiskeolier. Så det mandelfedt, der optages i kroppen, er sundt for os.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold