Sundhed uden recept

Husblas i kaffen

5. juni Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
En læser har fået at vide, at man kan putte et blad husblas i sin morgenkaffe og få sit collagentilskud derigennem. Er det et godt eller dårligt råd?
Kvinde holder en kop med kaffe

Kære Jerk

Jeg har fået det råd at putte et blad husblas i min morgenkaffe og få mit collagentilskud på den måde. Jeg lægger husblasbladet i et glas koldt vand i nogle minutter, indtil det er blevet blødt. Når morgenkaffen er klar, lægger jeg husblassen i kaffen og rører lidt rundt.

En pakke med 12 styk vejer 20 gram, så bliver dosis høj nok til at gøre en forskel? Måske du kan gennemskue, om jeg har fået et godt eller dårligt råd.

- Anne

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Anne

Husblas er lavet af gelatine, altså collagen. Som jeg beregner det, får du cirka 1,4 gram collagen per blad husblas. Der er et stykke vej op til den dosis på 7-10 gram dagligt, som jeg anbefaler til at behandle eksempelvis ømme sener eller styrke led og knogler. Men det hjælper da lidt til.

Et typisk måltid med noget animalsk på tallerkenen giver 1-2 gram collagen. Et glas bone broth giver 4-5 gram. En fiskeoliekapsel giver 0,2 gram. Alle disse værdier er omtrentlige angivelser, skal jeg understrege.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold