Sundhed uden recept

Hvilket collagen skal jeg tage?

20. november Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
Det kan være svært at navigere rundt i de forskellige kosttilskud. Læseren vil gerne vide, hvilke produkter Jerk vil anbefale til behandling af slidgigt.
Piller og collagenpulver

Kære Jerk

De seneste par år har jeg fulgt en antiinflammatorisk kost for at lindre min slidgigt. Jeg har også suppleret med ekstra tilskud af ingefær og fiskeolie samt olivenolie som shots. Jeg tilbereder simreretter for at få collagen.

Jeg overvejer også at begynde at tage collagen som tilskud, men jeg er forvirret over det store udvalg af produkter og de forskellige løfter fra producenterne. Der er en betydelig prisforskel på markedet, og jeg er meget usikker på, hvilket produkt jeg skal vælge.

Derfor skriver jeg til dig for at høre, hvilke produkter du anbefaler til dine klienter, når det kommer til slidgigt.

- Per

Læg Ude og Hjemme under juletræet
6 nr. for kun 249 kr. - Abonnementet udløber automatisk

Kære Per

Som læge anbefaler jeg ikke specifikke produkter, da det kan virke som reklame. Det vigtigste er at sikre den rette dosis af collagen.

Ifølge forskningen bør man tage omkring 7-10 gram collagen dagligt, afhængigt af ens kropsstørrelse.

Det spiller næppe nogen rolle, om collagen er udvundet fra fisk, fjerkræ, okse eller svin. Det er også ligegyldigt, om produktet stammer fra skind, brusk eller knogle.

Valget mellem pulver, flydende produkt eller kapsler er op til dig. Det væsentlige er at få den rette mængde collagen.

Hvad angår omega-3 fiskeolie, bør du tage omkring 2.400 milligram om dagen, målt som summen af EPA og DHA, som angivet på indholdsdeklarationen. På dage, hvor du spiser en god portion fed fisk, behøver du ikke tage omega-3 tilskud.

Desuden vil jeg foreslå, at du bruger olivenolie i en god salat i stedet for at indtage den som shots.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold