Sundhed uden recept

Jerk W. Langer angrebet af musvåge

3. juni 2009 Af Søren Johannesen. Foto: Jerk W. Langer.
Jerk Langer blev angrebet af arrig musvåge under en løbetur i Dyrehaven.
Jerk W. Langer efter angrebet

- Nu ved jeg fuldstændig, hvordan det er at være mus, lyder det fra Ude og Hjemmes sundhedsekspert, lægen Jerk W. Langer, om det dramatiske overfald som i går sendte ham til tælling under en løbetur i Dyrehaven nord for København.

Jerk, som er en fanatisk løber, befandt sig på den asfalterede strækning mellem Rådvad og Hjortekær, da han pludselig mærkede et kraftigt slag i hovedet.

- Jeg vidste intet om, hvad der skete. Først troede jeg, at jeg var løbet ind i en gren. Slaget var så kraftigt, at det sortnede for mine øjne, og jeg faldt ned på alle fire. Da jeg kiggede op, så jeg en musvåge, og så vidste jeg med det samme, hvad der var sket, lyder det fra Jerk, som fik fire lange, blødende sår fra musvågens kløer.

At musvåger kan finde på at angribe mennesker, hvis de føler, at deres territorium er truet, er velkendt. Men ifølge Jerk W. Langer er det yderst sjældent, at det sker så voldsomt.

Mødet med musvågens kløer har dog ikke fået Ude og Hjemmes populære brevkasseredaktør til at skrue ned for løbetræningen.
- Nej, jeg skal da også ud i dag. Jeg skal løbe maraton både fredag og lørdag, fortæller Jerk, som i alt planlægger at løbe syv maraton i juni måned. Han løber typisk omkring 30 maraton om året.

Jerk Langers råd, hvis uheldet er ude:

  1. Du skal have stivkrampevaccination, hvis det er mere end 10 år siden sidste vaccination.
  2. Du skal søge læge for eventuelt at få antibiotika, hvis der går infektion i sårene.

Sponsoreret indhold