Rødbeder og blodtryk: Hvad med syltede rødbeder?

Kære Jerk
Du har fortalt, at rødbeder kan være med til at sænke et blodtryk, der er blevet for højt. Men hvordan forholder det sig med et glas syltede rødbeder.
Kan de også få blodtrykket ned? Eller hører det under begrebet skodmad?
- Janni

Rødbedesaft og blodtryk
Kære Janni
Syltede rødbeder er efter min mening et udmærket valg.
Rødbeder kan reducere blodtrykket på grund af deres høje indhold af nitrater, som omdannes til nitrogenoxid i kroppen, hvilket hjælper med at udvide blodkarrene og forbedre blodgennemstrømningen, og dermed reducere blodtrykket.
Syltede rødbeder indeholder også nitrater, selv om nitratindholdet måske kan være lavere sammenlignet med friske rødbeder på grund af syltningsprocessen. Desuden tilsættes der ofte sukker og salt i syltede rødbeder, hvilket teoretisk set kan modvirke den blodtrykssænkende virkning.
Hvis du specifikt ønsker at sænke dit blodtryk, vil friske rødbeder eller koncentreret rødbedesaft nok være det mest optimale valg. Men syltede rødbeder er klart bedre end ingenting, og så smager de jo også dejligt.
- Mange hilsner Jerk W. Langer


5 ting der sker i kroppen, når du spiser mange rødbeder
Flere svar

5 ting der sker i kroppen, når du spiser tranebær

Knogler og faste: Hvordan hænger det sammen?

Vælg det rigtige tilskud: Få mere energi

Kolesterol og stofskifte

5 ting der sker i kroppen, når du er afhængig af træning

Tegn på at du er træningsafhængig

Gaber du kæberne af led: Jag kedsomheden på flugt
