boller

Fastelavnsboller med grøn glasur, flødeskum og remonce

22. februar 2017 af redaktionen
Her får du en skøn opskrift på fastelavnsboller med glasur, flødeskum og remonce. Mums! De er lige til at spise.

Fastelavnsboller med grøn glasur, flødeskum og remonce

Ca. 15 stk.

Ingredienser

500 g hvedemel

350 g smør

2 spsk. sukker

½ spsk. kardemomme

50 g gær

1¼ dl mælk

2 æg

Æg til pensling

Remonce

90 g smør

125 g sukker

Fyld

Flødeskum af 5 dl piskefløde

Glasur

90 g flormelis

½ tsk. frugtfarve

1 spsk. varmt vand

Prøv også: Fastelavnsboller med nougat

Fremgangsmåde

Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og tilsæt det hele til melblandingen. Ælt dejen smidig og blank og lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.

Rør smør og sukker sammen til remoncen.

Del dejen i 15 boller og rul disse ud på et melet bord til en 1 cm tyk firkant. Fordel remoncen på stykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så remoncen lukkes helt inde, og sæt bollerne på en plade med bagepapir med samlingen nedad. Pensl med æg og bag bollerne nederst i ovnen ved 200° i 20 min.

Lad dem afkøle på en rist. Skær herefter et snit i hver bolle og fyld flødeskum i.

Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.

Prøv også disse lækre boller:

Lækre boller

Sponsoreret indhold