Skæbner

Stefan vejede 350 kilo: Nu har han nået endnu en milepæl

16. september Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat/Instagram
Stefan Jepsen, der blev kendt i TV 2-dokumentaren "Stor mand", har endnu engang opnået fantastiske resultater med sit vægttab.
Stefan Jepsen

For otte måneder siden kunne han nærmest ingenting. Han tilbragte stort set hele døgnet i sin seng.

Hans hverdag var fyldt med stærke smerter, som han dulmede med så voldsomme mængder mad, at han nu vejede 350 kilo.

Stefan Jepsens liv så med andre ord mere end sort ud. Men det var dengang.

For her otte måneder senere har den 34-årige fyr, der blev kendt i TV 2-dokumentaren "Stor mand", vendt sit liv på en tallerken. Og det kan ses!

Stefan har byttet den usunde – og livstruende – livsstil ud med frugt, nødder og sunde retter. Resultatet er et imponerende vægttab, der både kan ses og mærkes.

– Jeg har det kun bedre og bedre. Specielt fysisk går det virkelig supergodt. Jeg har tabt mig cirka 117 kilo siden årsskiftet, og jeg er sgu meget stolt af mig selv, siger Stefan til SE og HØR.

Et nyt liv

Hvor dagene før blev brugt i sengen i store smerter, ser dagene nu helt anderledes ud for den sympatiske fyr.

Før var han sjældent udenfor, og hvis det skete, kunne han lige akkurat gå de fem meter til kantstenen og tilbage igen.

Nu kan han uden besvær gå 150 meter.

– Nu kan jeg ikke bare gå en tur. Nu kan jeg også nyde at gå en tur. Nu kan jeg stoppe op og mærke vinden blæse, og det er fantastisk.

– Hvis det regner, så skal jeg bare ud. Jeg elsker at mærke vind og vejr, så jeg ser faktisk også frem til at gå en tur i snevejret, når det bliver aktuelt, siger Stefan efterfulgt af et grin.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Klar på at tabe sig

Til at hjælpe sig med sit nye liv har Stefan allieret sig med sin personlige træner og ven Henrik Duer. De har kendt hinanden i 12-13 år, og Henrik har også tidligere forsøgt at hjælpe Stefan med at smide de mange kilo.

Denne gang er det dog anderledes, forklarer Henrik til SE og HØR.

– Jeg husker den dag i januar, hvor Stefan ringede til mig. Den samtale var anderledes. Stefan var helt oppe og ringe, det var lige før, jeg troede, at et eller andet var galt, siger Henrik til SE og HØR og tilføjer:

– Det var en anden Stefan, jeg snakkede med. Han var så klar til at kaste sig ud i det her vægttab. Og den chance greb vi.

Stefan husker også godt det vendepunkt, han oplevede tilbage i januar. Han havde netop filmet dokumentaren ”Stor mand”, der skulle løbe over skærmen på TV 2.

Optagelserne havde sat nogle helt særlige tanker i gang hos fyren.

– De stillede mig nogle spørgsmål, jeg ikke havde fået før, og som virkelig gjorde mig opmærksom på, at jeg havde pakket mig ind i et forsvar af mad, og at jeg på en måde gik og løj for mig selv, forklarer Stefan.

Stod ved en skillevej

På samme tid var vægten blevet så livstruende høj, at Stefan på mange måder stod ved en skillevej:

– Jeg var nået til et punkt, hvor det faktisk ikke kunne blive værre. Hver dag lå jeg i min seng og havde pisseondt. Selv en tur til toilettet var ved at sende mig til tælling. Og det var kun et spørgsmål om dage, før jeg ikke længere kunne gå på toilettet selv, siger Stefan.

Han stillede derfor sig selv spørgsmålet: Har jeg noget at tabe ved at forsøge at tabe mig?

– Jeg vidste jo, at et vægttab ville blive en fuldstændig vanvittig og virkelig hård rejse, men det kunne jo næsten ikke blive værre end udgangspunktet. Jeg havde det simpelthen så dårligt.

Den første uge uden sukker og sodavand var hård. Men efter det har Stefan kun nydt sit nye liv – og sine nye vaner.

Nye madvaner

Morgenmaden består af havregryn med rosiner og nødder. Frokosten er som oftest et par fiskefrikadeller, og til aften spiser han stegte grøntsager med kød – og en masse chili og karry, for Stefan elsker stærk mad.

Han har dog ingen regler om, at han ikke må spise kage eller lignende. Men lysten er der ikke længere.

Så bliver han lækkersulten i løbet af dagen, spiser han i stedet frugt eller lidt rosiner. Men inden da stiller han lige sig selv et vigtigt spørgsmål.

– Har jeg reelt brug for det, eller er det bare køleskabet, der taler til mig? Det er en vigtig læring, jeg har gjort, siger Stefan.

Ansvar for sit eget liv

Med andre ord er det ikke kun vægten, der har flyttet sig. Det samme har hans hoved og hele hans tankegang.

– Nu har jeg en forståelse for, at jeg førhen trøstespiste, fordi jeg havde ondt af mig selv, og fordi jeg havde en masse psykisk, jeg ikke havde fået bearbejdet. Nu tager jeg i stedet ansvar for mit eget liv og ved, hvad jeg vil og ikke vil, siger Stefan.

Og fyren ved bestemt, hvad han vil.

– Vægten skal bare ned. Henrik og jeg har lavet en målsætning om, at jeg når ned under 200 kilo ved årsskiftet, siger Stefan.

Han ved, at der venter et helt nyt liv, når vægten ryger ned.

– Jeg har en idé om, at jeg gerne vil have en motorcykel og ud og opleve Danmark en dag. Og der dukker formentlig også andre drømme op, som jeg skal ud at realisere, siger Stefan.

Lige nu er næste drøm dog til at få øje på: At tabe sig de omkring 30 kilo, så han når ned under de magiske 200 kilo.

– Jeg tror ikke på, at det lykkes. Jeg ved, at det lykkes, for det skal jeg nok sørge for, fastslår Stefan med syvtommersøm.

Se billeder fra Stefans vægttabsforløb herunder.

Stefans vægttabsforløb

Sponsoreret indhold