Sundhed uden recept

Bone broth: Skal man fjerne det tykke lag af fedt?

23. oktober Af Jerk W. Langer. Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Læseren har lavet sin egen bone broth og ønsker at vide, om man bør fjerne det tykke lag af fedt, når bensuppen er afkølet. Læs svaret fra læge Jerk W. Langer her.
Suppe med grøntsager

Kære Jerk

Jeg har lavet min egen bone broth bensuppe ved at koge på okseben.

Bør man fjerne det tykke lag af fedt, når bensuppen er afkølet? Det samme fedtlag kommer, når jeg koger kyllingeskrog.

- Marlene

Kære Marlene

Det er bedst at fjerne fedtet. Det gør jeg selv.

I en bone broth koger man i 4-6 timer for at udvinde collagen fra sener, knogler, brusk og skind, og alle collagens gode egenskaber gemmer sig nedenunder fedtet, ikke i det.

I kan finde min opskrift på udeoghjemme.dk ved at søge på ”Undgå madspild: Lav din egen bone broth”.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold