Sundhed uden recept
Bone broth: Skal man fjerne det tykke lag af fedt?
23. oktober Af Jerk W. Langer. Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Læseren har lavet sin egen bone broth og ønsker at vide, om man bør fjerne det tykke lag af fedt, når bensuppen er afkølet. Læs svaret fra læge Jerk W. Langer her.

Kære Jerk
Jeg har lavet min egen bone broth bensuppe ved at koge på okseben.
Bør man fjerne det tykke lag af fedt, når bensuppen er afkølet? Det samme fedtlag kommer, når jeg koger kyllingeskrog.
- Marlene

Læs også
Undgå madspild: Lav din egen bone broth
Kære Marlene
Det er bedst at fjerne fedtet. Det gør jeg selv.
I en bone broth koger man i 4-6 timer for at udvinde collagen fra sener, knogler, brusk og skind, og alle collagens gode egenskaber gemmer sig nedenunder fedtet, ikke i det.
I kan finde min opskrift på udeoghjemme.dk ved at søge på ”Undgå madspild: Lav din egen bone broth”.
- Mange hilsner Jerk W. Langer


Læs også
Fryser egne aroniabær: Er det lige så sundt?
Flere svar

Sundhed uden recept
Knogler og faste: Hvordan hænger det sammen?

Sundhed uden recept
Vælg det rigtige tilskud: Få mere energi

Sundhed uden recept
Kolesterol og stofskifte

Sundhed uden recept
5 ting der sker i kroppen, når du er afhængig af træning

Sundhed uden recept
Tegn på at du er træningsafhængig

Sundhed uden recept
Gaber du kæberne af led: Jag kedsomheden på flugt

Sundhed uden recept
Drop kapslerne

Sundhed uden recept