Sundhed uden recept

Er bagte hvidløg sunde?

20. september Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
Bagt hvidløg tilføjer en dyb og sød smag til dine retter og har flere fordele.
Bagt hvidløg

Kære Jerk

I nr. 30 nævnte du, at marineret hvidløg godt kan have bevaret nogle af de aktive stoffer, som er gavnlige for blodtryk, kolesterol og ­immunforsvar.

Gælder det også for stegt eller bagt hvidløg? Et helt bagt hvidløg smager skønt af hvidløg, så umiddelbart vil jeg tro det.

- Pigen fra Løkken

Kære Pigen fra Løkken

Der er lavet forsøg med blodprøver, som ­viser, at hvidløgets aktive stoffer kan måles i blodet efter stegning, kogning, bagning og anden opvarmning.

Så du kan forvente, at hvidløg bevarer i hvert fald noget af sin medicinske effekt efter madens tilberedning.

Hvis du dufter af hvidløg efter måltidet, har du ­fået virksomme stoffer ind i kroppen. Det er en god tommelfingerregel.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold