Sundhed uden recept

Hvad er negative kalorier?

11. september Af Jerk W. Langer.
Foto: Shutterstock.
En læser har et spørgsmål til læge Jerk W. Langer vedrørende betydningen af negative kalorier. Her kan du læse, hvad det indebærer.
Friske, grønne grøntsager

Kære Jerk

Hvad mener du om, at nogle fødevarer siges at indeholde negative kalorier?

Hvad er det for nogle størrelser?

- Julie

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Julie

Nogle fødevarer har så få kalorier, at kroppen bruger mere energi på at tygge og fordøje dem, end fødevaren selv tilfører. Det kan betyde, at man i princippet slanker sig en smule ved at spise dem.

Selv om det næppe tæller ret meget i det store kalorieregnskab, er det eksempelvis en god grund til at vælge fødevarer som selleri, salatblade, agurk og andre vandrige grøntsager som snacks eller mellemmåltider.

Stærke krydderier som chili, peber og ingefær kan også øge forbrændingen og forbruge nogle kalorier. Så anvend dem i rigelige mængder i din madlavning.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold