Sundhed uden recept

Tilskud til lindring af smerter i knæet

30. september Af Jerk W. Langer.
Foto: Colourbox.
Kan hyaluronsyre være nøglen til at lindre smerter? En læser, der har kæmpet med slidgigt i en del år, søger svaret.
Knæ

Kære Jerk

Jeg har i en hel del år haft slidgigt i begge knæ og er nu 60 år. Jeg lever dog en aktiv dagligdag uden smerter og mærker heller ikke stivhed efter længere tid i samme stilling.

De sidste cirka 10 år har jeg taget hyaluronsyre som kosttilskud med en dosis 600 milligram. Hyaluronsyre kan binde væske i blandt andet bindevæv såsom brusk samt i huden, og vi danner mindre af det med alderen.

Vil du venligst kommentere på, om du anser det for muligt, at hyaluronsyre kan tænkes at have bidraget til lindring smerter med slidgigt, sådan som det åbenbart har gjort i mit tilfælde?

Der findes mig bekendt ikke ret meget forskning på området.

- Birgitte

Kære Birgitte

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, om kosttilskud med hyaluronsyre hjælper på slidgigt. Som udgangspunkt anbefaler jeg det ikke selv. Jeg har større tiltro til kosttilskud som kollagen, omega-3 fiskeolie og vitamin D.

Ud fra min erfaring er vægttab og regelmæssig fysisk aktivitet de mest effektive tilgange. Effekten af kosttilskud med hyaluronsyre må derfor være en individuel vurdering.

Altså synes man, at man får det bedre med færre smerter og bedre bevægelighed, så er det jo, hvad der tæller for én selv. Det er vel tilfældet for dig.

Givet som indsprøjtning i selve leddet, er der ofte en virkning, men det er en lægelig behandling, og derfor en anden historie.

- Mange hilsner Jerk W. Langer

Jerk W. Langer

Sponsoreret indhold