Muffins

Er du også vild med muffins? De små lækkerheder, der smager dejligt og er nemme at bage. Her finder du en masse lækre opskrifter på den lille kage. Inspiration til dig som hjemmebagere. God fornøjelse og velbekommen!

 

 

Alle artikler om Muffins

Bananmuffins
Fremragende chokolademuffins
Foto: Martin Tanggaard

Lækre muffins

Muffins er perfekte at servere for gæster. På udeoghjemme.dk finder du muffins i alle afskygninger. Sæt dig derfor godt til rette i sofaen med enten en kop dampende varm kaffe eller te og find netop  din yndlingsopskrift, som du skal afprøve i køkkenet.

Muffins er næsten ikke til at holde fingrene fra, og der er altid plads til én mere i maven. Den lille lune kage passer til alle begivenheder og årstider. Hvad enten du skal hygge med venner og familie i weekenden eller på skovtur ud i det blå. Ja, den lille kage passer ind overalt, da den er nem at pakke ned og have med på farten. Muffinen er en lille kopformet kage i portionsstørrelse og er baseret på enten bagepulver eller gær. Den traditionelle muffin er bagt med gær, mens den nyere moderne udgave er bagt med bagepulver. Den traditionelle muffin, har en del år på bagen, da den kan spores helt tilbage til det 11. århundrede i Storbritanien. Dejen er oftest en sandkagedej bagt med fyld som:

  • chokolade
  • nødder  
  • bær

​Men det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad du kan fylde dine små kager med. Muffinen er en af de mest populære kagetyper herhjemme, og det forstår man så udmærket godt, når først man har haft fornøjelsen af at sætte tænderne i en. 

Prøv også disse opskrifter:

muffins af chokolade

muffins med tørret frugt

muffins med søde blåbær

Muffins med rabarber

Muffins med pærer og ingefær

Muffins med smag af espresso

Muffins med græskar

Muffins med chokoladestykker

Muffins med appelsin

Muffins med banan og chokolade

Muffins med banan og kokos

Sådan kan du nemt pynte dine muffins

Har du lyst til at pynte din muffins, men mangler inspiration til hvordan? Så se med i videoen herunder. Annemette Voss viser dig, hvordan du kan gøre den lille kage endnu mere indbydende ved at pynte den med cremet frosting.