Tirsdag d. 8. oktober 2013 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Grøntsagsspaghetti med kødsauce
Grøntsagsspaghetti med kødsauce er Dukan-kurens bud på en efterhånden klassisk ret på de danske middagsborde. Spaghettierne udgøres her af strimler af grønne squash.

Hver uge finder du lækre opskrifter til Dukan-kuren i Ude og Hjemme, og her på udeoghjemme.dk har vi også lavet en udførlig guide til dig, som gerne vil i gang med Dukan-kuren.
Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2 = vekselfasen i Dukan-kuren
PG = Protein og Grønt
2 portioner
Ingredienser til grøntsagsspaghetti med kødsauce
Kødsauce
500 g hakket oksekød, maks. 8 % fedt
Nogle dråber olie
1 finthakket løg
2 spsk. tomatkoncentrat
3 spsk. rødvin
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano
½ tsk. paprika
1 nip salt
½ tsk. peber
Grøntsagsspaghetti
1 stor eller 2 små grønne
squash i strimler
2-3 spsk. citronsaft
2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk. timian
PRØV OGSÅ: Frittata med laks og krydderurter
Fremgangsmåde til grøntsagsspaghetti med kødsauce
Kødsauce: Smør bunden af en slip let-gryde med nogle dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle og varm gryden op til middelvarme. Steg løget heri under omrøring i 3-4 min. Skru op for varmen og lad kødet brune med. Findel det evt. med en træske e.l. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med i ½ min. Hæld vin på og lad den koge væk. Tilsæt tomater og krydderier. Bring saucen i kog og lad den småkoge under låg i 20 min.
"Spaghetti": Vend squashstrimlerne i citronsaft, hvidløg og timian. Fordel dem i dybe tallerkener.
Ved servering: Hæld den varme kødsauce over squash-"spaghettien".
Tip: I retten indgår der to tolererede ingredienser: tomatkoncentrat og rødvin. Dem må du højst få to af pr. dag i vekselfasen.
Nem hjælp til din grøntssagsspaghetti
Med Spirelli Spaghetti Slicer i hånden kan du på ingen tid forvandle bl.a. gulerødder og squash til spaghettistrimler.
Vejl. pris: 249,95 kr.
Artiklen indeholder affiliatelinks.