Paris er ikke bare byernes by, men også kagernes, og Ude og Hjemmes udsendte har sat sig for at smage så mange af dem som muligt på én weekend – hvad man dog ikke gør for sine læsere! Jo, deltager for eksempel også på et kokkekursus...
Gratin er en klassisk fransk bonderet, som i al sin enkelhed indeholder ugens rester bagt ind i en soufflélignende masse. Den originale er faktisk ikke så ringe.
Dejlig ret med masser af fylde. Retten består at en kylling, der er kogt i vin og tilsat bacon, gulerødder, bladselleri, champignoner, løg, hvidløg, timian og laurbærblade.
Denne danske udgave af cassoulet er tilberedt med kyllingelår, flæsk og bacon. Kødet lægges på en bund af bl.a. gulerødder og bønner, inden det hele kommer en tur i ovnen.
Den krydrede porresuppe er en smagfuld variant af den klassiske løgsuppe, der især er kendt fra Frankrig og Italien. Porrer har en mere nuanceret smag end løg, og kombineret med krydderierne koriander og laurbær får du en suppe med en dyb og intens smag. Suppen kan tilberedes både med oksebouillon og hjemmekogt fond. Og den skal til sidst en tur i ovnen med et butterdejslåg.