de unge mødre

De unge mødre

Siden sæson 1 havde præmiere i 2005 har vi fulgt med i De unge mødre – eller nærmere med i en masse forskellige unge mødres liv og udfordringer. Det er ret imponerende og faktisk helt unikt, at en reportageserie har fået lov at køre i så mange år og med så mange sæsoner. Det siger i høj grad noget om populariteten af programmet: Vi elsker De unge mødre.

Og hvorfor elsker vi dem? Vi elsker dem, fordi de knokler for at få en hverdag til at hænge sammen, og fordi de knokler for åbent TV – og fordi de nogle gange træder i spinaten. De er unge, de er kække, og de er børn; børn, der lever i en voksenverden. Og hvordan de klarer denne udfordring optager os danskere uge efter uge – og det har det gjort i mange år.

At der derfor er tale om en succes, er der ingen tvivl om. Formatet, konceptet og karaktererne appellerer til os og er tilsammen intet mindre end utroligt underholdende. I mere end 400 afsnit har De unge mødre underholdt os, og med sine mange afsnit er serien dermed Danmarks længst kørende reportageserie. Så meget kan man måske sige om De unge mødre – men hold op hvor laver de godt TV!

Unikke karakterer

Når en serie kører over TV i så lang en periode, så kommer man jo nærmest til at kende og holde af de mange karakterer. Natascha Linea, Camilla, Nanna, Michelle, Belinda, Nadia-Shila, Amanda Sisse og Julie er blot nogle af de mest elskede unge mødre. På denne side kan du derfor følge med i deres livs op- og nedture i de mange artikler – for selvom de måske ikke alle stadig er med i De unge mødre, så glemmer vi dem ikke. Vi kender dem jo!

Camilla Framnes

Blandt andet kan du læse en masse om Camilla Framnes og hendes store vægttab. Et vægttab, der må siges at være intet mindre end imponerende.

Efter det store vægttab blev Camilla nødt til at få en stor maveskindsoperation, og derfor kan du kan også her læse om, hvordan hun er dybt taknemmelig for sin mand og hans støtte efter operationen:

– Jeg ville aldrig kunne gøre det uden Kevin. Det kræver en anden person 24/7. Jeg kan ikke engang løfte Victor ud af autostolen. Kevin står for indkøb, madlavning, putning. Hvis der ligger en strømpe på gulvet, kan jeg ikke engang samle den op. Jeg ligger bare på sofaen.

Dette var helt klart en hård periode i Camillas liv, men hun skylder Kevin uendeligt ros for hans gode arbejde.

– Det har faktisk været lidt hårdere ikke at kunne gøre noget som helst, end vi havde regnet med, og det har da også kostet et raseriudbrud indimellem, men det kan jeg godt forstå. Jeg skylder big time, siger Camilla i denne artikel.

Camilla Framnes deltager også i De Unge Mødre 2018, men derefter er det desværre slut. Vi takker for 12 gode år med Camilla på skærmen!

Julie

Også Julie fra De unge mødre har mødt nogle udfordringer gennem livet. Som noget af det absolut værste, begik hendes kæreste, Benjamin, selvmord i 2016. En dyb sorg, som Julie heldigvis har klaret flot:

– Jeg har det rigtig godt nu. Jeg har accepteret det hele og lært at leve med min sorg, og så minder jeg hele tiden mig selv om, at jeg ikke skal leve mit liv efter et valg, som han har taget ene og alene. Og så har jeg en masse fantastiske mennesker omkring mig hele tiden, siger Julie.

Du kan læse meget mere om, hvordan Julie tacklede den forfærdelige situation i denne artikel.

Heldigvis var den nye kærlighed heller ikke langt væk.

Året efter fandt hun nemlig lykken igen sammen med kæresten Burim:

– Han har gjort mig hel igen, så den kærlighed, jeg har til ham, er bare noget helt specielt.

Nanna

Også Nanna har mødt sin del af nedture og har blandt andet været ramt af angst efter et indbrud:

- Vi havde ubudne gæster i vores gamle hjem, som kostede mig mine mest værdifyldte ting (ikke økonomisk) – fødsels gaven fra Ditlev, fra da jeg fødte Malucca, yndlings parfumen jeg havde fået af mine forældre og den der ramte hårdest, var min iMac. Jeg brugte den ALDRIG, (…) men jeg havde gemt ALT!!! som i virkelig ALT fra graviditet, fødsel og de første 4 år af Malucca’s liv på den. Billeder og videoer. Ting jeg ikke har andre steder. Det føler jeg aldrig, at jeg kommer over. Jeg føler det er Malucca’s første år der er stjålet fra mig. Jeg får ikke den tid tilbage, men jeg havde minderne som bevis på, at de havde været der. Nu er der ingenting. AV!!! 

Nadia-Shia

Én af de mest omtalte episoder og nedture handler dog om Nadia-Shila, der kom til at leve som hjemløs i USA.

Hvis der er noget, mange af de unge mødre efterhånden har erfaret, så er det, at drømme ikke altid går i opfyldelse og at alting ikke altid går efter planen. Og det skærer i hjertet, når man som seer oplever på tæt hold, hvordan Nadia-Shila må skille sig af med sin søn, Kyle:

- Jeg har det helt forfærdeligt med, at jeg har mistet Kyle. Jeg føler selvfølgelig, at jeg har fejlet rigtig meget i forhold til Kyle. Jeg har aldrig ønsket, at han skulle ende op i den her situation.

- Jeg græder hver eneste dag over, at jeg har mistet ham. Men samtidig er jeg nødt til at holde mig selv oppe, så jeg ikke mister håbet. Hvis jeg mister håbet, så har jeg allerede givet op. Jeg giver aldrig op på mig barn, slår hun fast.

Ikke en dans på roser

Livet som ung mor i Danmark er altså bestemt ikke let. I så ung en alder har man sjældent 100 procent overskud til at tage sig af et barn – man skal jo også tage sig af sig selv. Et modsætningsforhold, der ofte udløser konflikter. Ingen af de unge mødre er indtil videre kommet igennem uden at møde modgang. Heldigvis klarer de fleste sig alligevel igennem, og det er da ikke kun i modgang, vi møder deltagerne. De små lykkelige hverdagsglimt er der også, så det er bestemt også sjovt og dejligt at være ung mor. Heldigvis.

Du kommer derfor med på lidt af en rutsjebanetur, når du ser De unge mødre. Her kan du læse om deltagernes mange op- og nedture – både dem, vi erfarer på skærmen, og dem, der ikke er med i programmerne.

Rigtig god fornøjelse!